Hoe houd jij het gezellig als je alleen bent?

Als je geen partner hebt, of dat nu pas sinds kort is of al een aardige tijd, kan het goed zijn dat je de seks aardig zal missen. Hoe los jij dat op? Ga je op zoek naar een partner waar je geen relatie, maar wel seks mee hebt? Moet je het meer van de losse scharrels hebben? Of vermaak je je in je eentje ook meer dan prima?

Het zijn geen blijvertjes

Er zijn mannen of vrouwen waarvan je al snel weet: dat is een blijvertje. Maar er zijn en vast en zeker ook genoeg bij wie je dat gevoel niet hebt. Als er wel sprake is van lichamelijke aantrekkingskracht, maar niet de behoefte om een blijvend deel uit te maken van elkaars leven, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen dat met elkaar te delen waarin jullie elkaar wel volledig kunnen vinden: de seks.

Dat doe je natuurlijk alleen als je er allebei achterstaat, en het ook allebei prima vindt dat jullie contact tijdelijk en uitsluitend seksueel is. Jullie zijn er vooral om elkaars ‘lichamelijke behoeftes te bevredigen’, zie het als een wederzijdse dienst. Een prima manier om, als je een tijdje geen partner hebt, toch aan je trekken te blijven komen.

Eigenlijk heb je niemand nodig

Zie jij dat niet zo zitten, een partner alleen voor de seks? Is seks voor jou iets dat echt bij een relatie hoort, en zou je het niet ongedwongen kunnen hebben met iemand waar je geen toekomst mee ziet? Ook dat is natuurlijk prima. En ook dat hoeft niet te betekenen dat je tijdens een periode waarin je geen partner hebt totaal je seksuele behoeftes niet kunt vervullen. In tegendeel zelf.

Seks is niet alleen maar iets van twee mensen samen, je kunt er ook prima in je eentje mee aan de slag. Daar heb je niks of niemand bij nodig, al vinden veel mensen het wel prettig om met speeltjes aan de slag te gaan. Een dildo is bijvoorbeeld bij vrouwen erg populair, omdat daarmee het gevoel van ‘echte’ seks aardig kan worden nagebootst. Maar vergeet ook de vibrator niet, die dingen kan die nog geen enkele man gelukt is.

Voor mannen is er ook volop keuze, waarbij de mastrubator vaak favoriet is. Hiermee verander je een ‘handjob’ in een ervaring die wel heel dichtbij ‘echte’ seks komt. Fijn, als je het gevoel van gemeenschap mist, of gewoon eens een beetje wilt afwisselen. Juist een periode zonder partner is tenslotte bij uitstek geschikt om eens te onderzoeken wat jij nu echt lekker vindt, dus neem daar gerust de tijd voor.

Personnel