Hoe belangrijk is het om het design van je keuken bij het design van je badkamer aan te laten sluiten?

Het inrichten van je huis is vaak een uitgebreid proces waarin heel veel keuzes gemaakt moeten worden. Naast het inrichten van je woon- en slaapkamer, is het ook belangrijk om keuzes te maken voor de keuken en badkamer. Keukens en badkamers kunnen in veel gevallen verzorgd worden door hetzelfde bedrijf. Dat roept waarschijnlijk de vraag op: moet het design met elkaar overeenkomen? In dit artikel geven we tips voor het kiezen van zowel het design van de badkamer als van de keuken.

Materiaalkeuze

Het materiaal wat in veel keukens gebruikt wordt is vaak verschillend van het materiaal dat in badkamers wordt verwerkt. Zo let je bijvoorbeeld bij het uitkiezen van een keukenblad meer op de stevigheid van het blad. Is het bestand om hete bakplaten op te laten rusten, en en heb je genoeg ruimte om erop te kunnen snijden? Bij een badkamer is het veel belangrijker dat het materiaal bestand is tegen directe aanrakingen met water, maar dat het ook lang mooi kan blijven in een vochtige omgeving. Zo is hout daar niet heel geschikt voor, omdat het in een vochtige omgeving uit kan zeggen of kan verbuigen. Bij keukens wordt hout soms nog wel verwerkt. Het is dus mooi om de materialen van de keuken en de badkamer bij elkaar aan te laten sluiten, maar het is ook belangrijk om te kijken of dit praktisch haalbaar is.

Design

We begrijpen dat je het liefst geniet van een esthetisch mooie badkamer en keuken. Om deze zo stijlvol mogelijk in huis te hebben, kun je de hulp van een professional inschakelen om een zo mooi mogelijke ruimte te kunnen creëren. Schakel daarom zeker de hulp van een professional in om een design keuken of design badkamer samen te kunnen stellen.

Inspiratie

Voordat je keuzes kunt maken voer het design van je keuken of badkamer, is het verstandig om eerst inspiratie op te doen in andere badkamers of keukens. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest naar verschillende badkamers en keuken en sla beelden op die je aanspreken. Uiteindelijk kun je een moodboard maken met allerlei verschillende beelden die je mooi vindt. Zo heb je een globaal overzicht van de stijl die bij je zou passen. Dit kan een ontwerpexpert ook zeker op weg helpen bij het maken van beslissingen die bij jouw smaak passen.  

Eenheid

Het samen laten komen van het design van jouw badkamer en het design van jouw keuken kan zorgen voor eenheid in huis. Het creëren van eenheid geeft rust in huis en een interieur waar daadwerkelijk goed over is nagedacht en waar stijlen bij verschillende ruimtes in huis terugkomen straalt luxe en stijl uit.

Accessoires

Uiteraard kun je designs ook op elkaar aan te laten sluiten door gebruik te maken van dezelfde accessoires of accessoires in dezelfde stijl. Denk bijvoorbeeld aan het terug laten komen van dezelfde kleuren of dezelfde ornamenten. Ook zou je bijvoorbeeld bij beide ruimtes gebruik kunnen maken van messing, zodat je een gouden look creëert.