Het kopen van het juiste laminaat

Wil je laminaat kopen? Er zijn veel verschillende soorten en dessins. Echter zit je er ook veel verschil in kwaliteit van het laminaat. Goed laminaat is stevig, kan tegen een stootje en een beetje vocht. Laminaat kopen van slechte kwaliteit is eerst goedkoop, maar daarna duurkoop want het wordt snel vaal of verkleurd snel, is snel beschadigd en is een stuk dunner. Je weet dat je goed laminaat koopt bij een speciaalzaak. Meer weten over laminaat? Je leest het hier.

Hoogwaardige kwaliteit
Op zoek naar het beste laminaat? Maar wat is dan eigenlijk het beste laminaat? Laminaat van goede kwaliteit bevat vaak een keurmerk. Hieraan kun je zien dat je echte kwaliteit in huis haalt. Daarnaast sorteren speciaalzaken de beste kwaliteit laminaatvloeren. Dat is voor een consument niet altijd goed te zien. Er wordt vooral geselecteerd op het volgende:

  • de dikte
  • het materiaal van de drager
  • de gebruiksklasse, die de slijtvastigheid bepaalt
  • de behandeling van de toplaag

Wist je dat hout werkt?
Een laminaatplank bestaat uit samengeperste houtvezels. Daar wordt een verharder aan toegevoegd en de plank wordt afgemaakt met een print in het gewenste dessin van de koper en een beschermlaag. Je moet dus niet vergeten dat hout werkt, want dit komt door de samengeperste houtvezels. Vandaar dus dat laminaat uitzet bij warmte en krimpt bij kou. Dit is nauwelijks zichtbaar, tot het problemen veroorzaakt, zoals het omhoog komen van een laminaatvloer, wat voorkomen kan worden door het op de juiste manier te leggen. Kortom, dat laminaat werkt heeft niets te maken met de kwaliteit van laminaat die je gekocht hebt, maar met het leggen ervan. De meeste speciaalzaken in laminaatvloeren zorgen voor een legservice waar je gebruik van kunt maken.

Waar koop je laminaat?
Je wilt natuurlijk het beste laminaat, dus zorg er voor dat je naar een echte speciaalzaak gaat. Dit is bijvoorbeeld Bebo Parket. Deze speciaalzaak biedt laminaat vloeren in houtlook, natuursteen look en ze bieden ook restanten voor de kleine portemonnee. Daarbij kunnen ze ook het laminaat bij jou thuis komen leggen, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Vragen? Bel ze gerust eens op of bezoek hun website.

Personnel