colleagues talking with each other

Gezondheid op de werkvloer bevorderen in 2023? Zo doe je dat!

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen dat er goede voornemens worden gemaakt. Voor vrijwel iedereen staat daarbij bovenaan het lijstje dat ze gezonder willen leven. Toch zit dit met een kantoorbaan niet altijd mee. Hele dagen zitten op een stoel en uiteindelijk na thuiskomst zo moe zijn dat je geen zin meer hebt om een gezonde maaltijd te maken of even te gaan sporten. Als werkgever zie je werknemers natuurlijk het liefst ook gezond. Gelukkig is er veel wat er tijdens een werkdag gedaan kan worden om hieraan bij te dragen.

Zorg voor een gezonde lunch

Gezond eten begint al bij de lunch. Door tijdens de lunch al groente en fruit te eten heb je al snel een groot deel van de dagelijks benodigde vitamines binnen. Dit geeft tevens extra energie voor de rest van de werkdag. Als werkgever doe je er dan ook goed aan om te zorgen voor een goede lunch. Zorg dan ook dat er genoeg gezonde producten beschikbaar zijn voor je personeel. Neemt bij jullie iedereen zijn of haar eigen lunch mee? Kijk dan of je iets extra kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement afsluiten op voor werkfruit. Hiermee kun je in ieder geval iedereen dagelijks van een lekker stuk vers fruit voorzien!

Ga samen wandelen

De hele dag zitten is voor niemand goed. Niet voor de lichamelijke gezondheid, maar ook zeker niet voor de focus en concentratie. Je doet er dan ook goed aan om dagelijks met zijn allen lekker een blokje omgaan. Het beste kun je dit doen na de pauze. Dit hoeft maar een klein rondje te zijn, maar zo heeft iedereen toch even lekker kunnen bewegen en kunnen ze fris verder met werken. 

Investeer in gezonde werkplekken

Tot slot kun je ook een bijdrage leveren aan de gezondheid door te investeren in ergonomische werkplekken. Je werknemers zitten heel de dag, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat zij daarbij een goede houding aannemen. Dit vermindert lichamelijke klachten op de lange termijn. Zorg dan ook voor goede stevige stoel en een bureau dat aangepast kan worden aan de zithouding. Het beste kun je kiezen voor een bureau dat ook in sta houding kan. Zitten is namelijk het nieuwe roken, dus zorgen dat iedereen af en toe even lekker kan staan zal al een groot verschil maken. 

Personnel