Dé meest voorkomende oorzaken van incontinent zijn

Incontinent zijn is iets waar veel mensen zich voor schamen. Nu is dit echter iets wat eigenlijk helemaal niet hoeft. Dankzij de middelen van Tena Lady is het namelijk mogelijk om dit probleem op een eenvoudige manier aan te pakken, zonder dat iemand het doorheeft. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het dragen van incontinentiemiddelen niet de echte oorzaak weet te verhelpen. Hoe komt het dat je incontinent wordt vraag je je af? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde!

Een oudere leeftijd

Het spreekt voor zich dat een oudere leeftijd dé oorzaak is die kan zorgen voor incontinentie. Naarmate we als mens zijnde ouder worden, verzwakken onze spieren en weefsels. Dit zorgt er onder andere voor dat de spieren die de blaas ondersteunen wat minder goed werken. Dit kan leiden tot verlies van controle over je blaas, met als gevolg dat je last krijgt van urineverlies. Merk je dat je naarmate je ouder wordt meer last krijgt van incontinentie dan ben je echt niet de enige. Gelukkig kan je met Tena incontinentiemateriaal binnen no time de dag doorkomen.

Zwangerschap en de prostaat

Wat we daarnaast zien is dat incontinentie kan komen door oorzaken die puur verband houden met de vraag of je man of vrouw bent. Vrouwen die zwanger zijn merken bijvoorbeeld dat ze wat vaker naar het toilet moeten. Dit komt veelal door het toegenomen gewicht en de druk op de blaas. Bij de man kunnen prostaatproblemen juist weer zorgen voor incontinentie. De prostaatklier omgeeft de plasbuis en kan opzetten als je ouder wordt. Dit zorgt ervoor dat hij druk uitoefent op de plasbuis waardoor het moeilijk is om het plassen onder controle te houden. Als je merkt dat je ergens last van hebt is het natuurlijk altijd een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Gebruik van medicatie

Dit is een oorzaak die nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Bepaalde medicijnen kunnen namelijk zorgen voor incontinentie. Zo kunnen diuretica, ook wel medicijnen die worden gebruikt tegen hoge bloeddruk, de behoefte om te plassen laten toenemen. Ook anti cholinerge geneesmiddelen kunnen de signalen die de blaas controleren, beïnvloeden waardoor je sneller moet plassen. Het is dan ook een goed idee om de bijsluiter eens goed door te lezen van de medicatie die je gebruikt als je merkt dat je de laatste tijd incontinentie-problemen krijgt. Grote kans dat het zomaar kan komen van de pilletjes die je gebruikt.

Conclusie: niet iets om je voor te schamen

Dankzij de informatie uit artikel heb je als het goed is een beter beeld over de oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan incontinentie. Zoals je wel hebt kunnen zien is het niet iets is om je voor te schamen. Het kan dan ook echt de beste overkomen. Zolang je de juiste incontinentiemiddelen gebruikt is het gelukkig mogelijk om ondanks je klachten je dagelijkse bezigheden op te pakken, zonder dat ook maar iemand doorheeft waar je last van hebt.