Een sfeervol huis heeft een vloerkleed nodig

Het is natuurlijk prachtig, zo’n mooie vloer met parket of plavuizen, maar echt lekker warm aan je voeten is het niet. Daarbij kan een vloeroppervlak ook wel érg groot lijken wanneer de hele vloer in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal is uitgevoerd. De perfecte oplossing is al voor je bedacht: leg één of meerdere vloerkleden neer en zorg dat er meer sfeer en meer warmte in je kamer komt.

Wat voor kleden kies je?

De tijd van één kleed, precies onder de salontafel, is wel een beetje geweest. Je ziet nu steeds meer dat mooie vloerkleden met elkaar gecombineerd worden om een schitterend effect te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende vintage vloerkleden, in tinten die bij elkaar passen, in dezelfde ruimte leggen. Door te kiezen voor extra grote vloerkleden kun je niet alleen een groot vloeroppervlak bedekken, je zorgt ook nog eens voor een extra luxe gevoel. Leg de vloerkleden deels over elkaar of op een ruime afstand van elkaar voor het mooiste effect.

Een mooi vintage vloerkleed kan ook zorgen voor een soort van afbakening in de ruimte, zonder dat je er een muurtje of een groot meubelstuk voor neer hoeft te zetten.

Ben je meer van de speelse vormen?

Kijk dan eens bij de vele verschillende ronde vloerkleden die er zijn. Je hebt deze ronde vloerkleden in verschillende maten en, natuurlijk, in verschillende kleuren en dessins. Deze ronde vloerkleden kunnen net de nadruk leggen op een mooie relaxfauteuil met een leeslamp. Of een rond vloerkleed kan dé plek zijn waar jouw kinderen ongestoord hun hele voorraad LEGO of Playmobil op kunnen storten en heerlijk kunnen spelen. Kies vooral voor een hoogpolig vloerkleed voor extra comfort tijdens het spelen.

Heb je de smaak te pakken?

Heb je de smaak van gezellig vloerkleden te pakken en heb je een veranda of een deels overdekt terras? Dan is het een goed idee om je eens te verdiepen in buiten vloerkleden. Deze vloerkleden zijn er speciaal voor gemaakt om buiten te blijven in weer en wind. Helemaal wanneer je graag op je blote voeten loopt in de zomer of graag onder de overkapping zit in de winter is het wel zo fijn om een zachte laag tussen je voeten en de tegels van het terras te hebben. In de winter zorgt het buitenkleed ook nog eens voor een extra laagje isolatie. In combinatie met een buitenkachel en een fijn warm kleedje kun je ook in de winter heerlijk in de veranda zitten.

Personnel