Dit zijn de modetrends voor deze zomer!

In tijden van covid-19 lijkt de mode zich er ook op aan te passen. De zomer van 2021 staat in het teken van de zogeheten ‘post-pandemic fashion’. Modetrends passen zich elk jaar weer aan. Deze zomer staat in het teken van comfort. Wil jij er stijlvol uitzien op een warme zomerdag? Lees dan dit blogartikel waar wij alles vertellen over de modetrends van deze zomer.

De lockdown heeft invloed op de modetrends

Voordat wij jou meer vertellen over de nieuwste modetrends, is het interessant om te weten waar bepaalde modetrends vandaan komen. De lockdown in de corona crisis heeft een eigen modetrend ontwikkeld, waarbij comfortabele kleding centraal staat. Denk aan een hoodie of een ander kledingstuk met een zachte stof. Overal ter wereld moest men ineens binnen blijven om te leven en te werken. Dit doet men in een comfortabele outfit, zoals leggings, joggingpak en grote shirts en truien.

Oversized shirts en hoodies

Gaat je voorkeur uit naar het dragen van een fijne spijkerbroek? Dan heb je deze zomer keus uit verschillende oversized exemplaren. Vorig jaar waren de flared broeken een grote trend bij de dames. Dit jaar is het tijd voor de meer wijdere broeken. Hierbij kan je denken aan broeken die bovenaan al wijd uitlopen. In combinatie met deze broek staat een oversized shirts en hoodies. Een oversized hoodie kan ook goed ingezet worden als zomerjas voor in de avond wanneer het iets frisser begint te worden. Voor optimale comfort is het goed om een item van katoen of een andere natuurlijke stof te kiezen.

Kimono’s en kamerjassen

Kimono’s en kamerjassen waren het afgelopen jaar erg in trek. Deze kledingstukken zijn tegenwoordig beschikbaar in veel verschillende kleurrijke varianten. In je dagelijkse look is dit zeker een goede optie. Combineer bijvoorbeeld een kleurrijke kimono dames met een zomers jurkje. Een kamerjas is ook te combineren met stoere jeans en een paar sneakers. Wanneer je het fris hebt kan je je kimono of kamerjas ook prima binnenshuis aantrekken of wanneer je net naar buiten gaat. De kamerjas en de kimono is zeker een blijvertje.

Personnel