Een refurbished iPhone kopen. Wat zijn de voordelen?

De term refurbished komt steeds vaker in ons vocabulaire opduiken. Wat is refurbished precies en wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone kopen?

Wat is refurbished?

De laatste jaren zijn refurbished artikelen steeds meer in trek gekomen. Het woord betekent letterlijk: gereviseerd. De producten worden opgekocht, gecontroleerd en vaak weer gemaakt tot zo goed als nieuw. Refurbished artikelen zijn eigenlijk artikelen die zijn afgekeurd door het moederbedrijf. Andere organisaties gaan op zoek naar dit soort missertjes en gaan ze repareren. Waarna jij deze artikelen kan kopen. Als het gaat om refurbished, spreken we eigenlijk altijd over elektronische apparaten. Het meest voorkomend zijn de smartphones, maar ook laptops, tablets en computeraccessoires kan je refurbished vinden.

Uitgebreide controle

Organisaties of bedrijven die refurbished artikelen aanbieden geven meestal ook een garantie. Vaak is dat een garantie voor twee jaar en dat is best veel voor een (vaak) tweedehands telefoon. Die garantie wordt gegeven doordat deze organisaties altijd checken op meer dan vijftig punten. De controle wordt zorgvuldig uitgevoerd en laat zien dat alle functies van de telefoon het doen zoals ze zouden moeten doen. Een iPhone 11 Pro Max Refurbished werkt dus even goed als een splinternieuwe telefoon uit de Apple Store.

Kies je eigen prijs

Natuurlijk zit er wel verschil in de ene telefoon en de andere telefoon. Vandaar dat je zelf de prijs als het ware kan bepalen bij elke gereviseerde iPhone. Je kiest namelijk voor het model dat je mooi vindt of de versie die je graag wil hebben. Elke versie heeft zit in zijn eigen prijsklasse en de nieuwe modellen zijn uiteraard duurder. Dan heb je ook nog de staat waarin de telefoon verkeert. Je kan kiezen voor een telefoon die zo goed als nieuw is. Een die zichtbare gebruikssporen heeft, of een telefoon die lichte gebruikssporen heeft. Ga je voor de ‘zo goed als nieuw’ optie, dan betaal je logischerwijs meer.

Duurzaam

Het opkopen van de niet perfecte telefoons, ze verbeteren en voor een lagere prijs verkopen, is niet alleen fijn voor koper en verkoper. Het is ook een mooie manier om te besparen op schaarse grondstoffen. Dat maakt deze manier van het kopen van een iPhone een stukje duurzamer.

Danique