Een betonlook gietvloer: dit moet je weten

Wie droomt er niet van een industriële loft woning met grote ramen, stalen deuren en een echte betonnen vloer! De uitstraling van een echte betonnen vloer is prachtig, maar ben je ervan bewust dat het ook enkele nadelen met zich mee brengt. Niet gecharmeerd van de nadelen, maar wel van de uitstraling? Dan is een betonlook gietvloer, de Milestone, misschien wel iets voor jou! Deze gietvloer heeft de betonlook uitstraling, met een krasvast karakter. 

Wat is een krasvaste gietvloer?

De Milestone is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Deze gietvloer is mooi, sterk, bijzonder makkelijk te onderhouden en heeft de uitstraling van een echte betonnen vloer.  De Milestone is een gietvloer opgebouwd uit verschillende lagen. Ondermeer Epoxy onderlagen, cementgebonden lagen en een laklaag. Samenvattend kan je zeggen dat het een betonlook gietvloer is. 

Naast dat deze cementgebonden gietvloer een unieke uitstraling heeft, is hij ook bijzonder sterk. De vloer bevat een Quartz die ervoor zorgt dat het een slijtvaste gietvloer is. De matte afwerking zorgt juist voor een natuurlijke en satijnachtige look & feel. Het speels aanbrengen van de gietvloer zorgt ervoor dat je een betonlook effect in de vloer krijgt. 

Opbouw krasvaste gietvloer

Voordat je kan beginnen met het aanbrengen van de gietvloer is het belangrijk dat een projectleider komt kijken op locatie. Hij controleert onder andere de ondergrond, meet het in en bespreekt eventuele wensen nog door. Daarna mag je van maandag tot en met vrijdag reserveren voor het aanbrengen van de betonlook gietvloer.

Op maandag wordt allereerst de dekvloer geïnspecteerd op scheurvorming. Eventuele scheurtjes in het materiaal worden opgevuld met een special hars, om het te versterken. Vervolgens wordt de vloer opgeschuurd en gestofzuigd. Daarna wordt de primer aangebracht voor een optimale hechting aan de ondergrond. Dit allemaal gebeurt op de maandag. Op dinsdag wordt de schraplaag aangebracht. Deze laag haalt kleine oneffenheden uit de ondergrond en is prettig voor de combinatie met vloerverwarming. Op woensdag wordt de Milestone Kleurlaag aangebracht. Vanaf hier begint het meer op een vloer te lijken. De kleurlaag wordt met een speels effect aangebracht. Zo wordt het een echte betonlook gietvloer! Op donderdag wordt de tweede kleurlaag van de Milestone aangebracht. Door het smeren van twee kleurlagen krijg je een gemêleerd effect in de gietvloer. Alle lagen zijn handgesmeerd, waardoor iedere gietvloer een unieke uitstraling heeft! 

De laatste laag wordt op de vrijdag aangebracht, het polijsten en aflakken van de gietvloer. Door het polijsten wordt de vloer gladder en strakker, maar blijft die wel een natuurlijke en robuuste uitstraling houden. Na het polijsten wordt de 2K-laklaag aangebracht. De laklaag maakt de gietvloer nog een stukje sterker en zorgt voor een optimaal comfort. Na 2 dagen uitharden mag je de vloer betreden en kan je genieten van het eindresultaat!

Mogelijkheden betonlook gietvloer

Maar waar kan een betonlook gietvloer dan toegepast worden? Zeker niet alleen in een industriële loft woning waar we het in het begin al over hadden! De Milestone Gietvloer is geschikt voor zowel nieuwbouw woningen als renovatie woningen. Echter werkt de ondervloer van een nieuwbouw woning vaak heftiger dan die van een renovatie woning. Hierdoor kan het materiaal bij heftige werking van de ondervloer scheurtjes vertonen. Dit kan gezien worden als een charmante eigenschap van het product. Omdat het van zichzelf al wat meer leeft mag die werking misschien ook wel.

En wat zijn dan de kleurmogelijkheden bij een betonlook gietvloer? Deze betonlook gietvloer wordt in 20 kleuren aangeboden. Veel van deze kleuren zijn grijs georiënteerd, om zo het optimale betonlook effect te creëren. Opzoek naar wat meer warmte in de kleur? Kies dan voor een nude of oragnic achtige tint!

Wil jij weten wat een gietvloer kost of hoe het in jouw woning zou staan? Neem dan contact op met Solo Gietvloeren.

 

Personnel