Dít zijn de beste schoonheidsrituelen om toe te passen voor het slapengaan

Dat je ’s avonds voor het slapengaan je tanden moet poetsen, hoeven we je niet te vertellen. Er zijn echter meer belangrijke schoonheidsrituelen die je kunt toepassen! Zo heeft je huid verzorging nodig. Het liefst in de ochtend én in de avond. Probeer er een gewoonte van te maken om goed voor je huid te zorgen voordat je naar bed gaat. Ook als je heel moe bent en het liefst direct onder de dekens wilt kruipen. Het hoeft niet veel tijd te kosten! Dit zijn onze tips.

Huid schoonmaken en reinigen

De belangrijkste stap om te zetten? Maak je gezichtshuid ’s avonds goed schoon! Door de dag heen verzamelen zich aardig wat vuiligheden en bacteriën op je huid. Dit gaat in je poriën zitten, als je het niet weghaalt. Haal je make-up eraf, maar reinig tevens de gehele huid van je gezicht. Door je huid goed te reinigen, gaan je poriën openstaan en kan je huid ’s nachts tot rust komen. Met de reinigingsproducten van La Mer ben je er zeker van dat je de huid grondig reinigt. Verstopte poriën zijn voortaan verleden tijd.

Huid voeden

Het reinigen van de huid vormt dus de basis. Maar er is meer om aan te denken. Smeer je enkel ’s ochtends een dagcrème op? Hoewel dat uiteraard al beter is dan niets, is het eigenlijk nog altijd niet voldoende. Als je je huid echt goed wilt voeden, breng je ook ’s avonds een goede nachtcrème aan, of een toner of olie. Kies bijvoorbeeld voor de huidverzorgingsproducten van Clinique, die worden ontwikkeld door dermatologen. Voor een doeltreffend resultaat! Je huid blijft soepel, de hele dag door.

Oogcrème opdoen

Wil je niet altijd nachtcrème aanbrengen op je hele gezicht? Denk er dan in ieder geval aan om een oogcrème op te doen, nadat je je make-up hebt verwijderd. De huid rondom onze ogen droogt namelijk snel uit, met name in de koudere maanden van het jaar. De crème geeft een benodigde boost. Ook zijn er oogcrèmes te vinden die rimpeltjes tegengaan.

Masker aanbrengen

Als je huid erg uitgedroogd of vermoeid is, kun je eens proberen om met een masker te slapen. Er zijn verschillende maskertjes die je ’s nachts op de huid kunt aanbrengen! Je kunt er dus de hele nacht mee slapen. De volgende dag voelt je huid weer als herboren.

Handen verzorgen

Hoewel we het hierboven over het gezicht hebben gehad, willen we ten slotte nog benadrukken om ook de handen te verzorgen voor het slapengaan. Je handen krijgen immers behoorlijk wat te verduren tijdens de dag! Smeer ze ’s avonds in met een voedende handcrème, die rustig zal intrekken. Overdag heb je zo geen last van plakkerige handen. Een win-winsituatie!

Personnel