Deze dingen had je vroeger eerder willen weten over op jezelf wonen

Als je uit huis gaat, dan komen hier een heleboel dingen bij kijken. Je gaat voor het eerst het huis van je ouders verlaten en koopt waarschijnlijk voor het eerst je eigen meubels. Toch zijn er, naast dit, en heleboel zaken die niemand je verteld dover op jezelf wonen dide toch wel écht handig zijn om te weten

Je rechten als huurder

Als je op jezelf gaat wonen voor de eerste keer, dan is de kans groot dat je in een huurhuis terecht komt. Er zijn immers weinig mensen die direct na het huis van hun ouders het vermogen hebben om een huis te kopen (is dat wel zo: lucky you!). Er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden bij een woning huren. Zo zou het zomaar kunnen dat je kans maakt op huursubsidie, wat je honderden euro’s per maand kan besparen. Het is dus heel belangrijk om dit eerst uit te zoeken voordat je volledig je nieuwe huis intrekt!

Je moet écht eten

Als je vroeger een halve dag vergat te eten, dan kwam hoe dan ook wel iemand uit je familie even wat eten brengen of je eten verzorgen. Echter, als je op jezelf woont, dan is er echt niemand die erop let of je wel goed of gezond genoeg eet. Iedereen die net op zichzelf gaat wonen zal herkennen dat je wel eens dineert met een schaaltje yoghurt, een simpele tosti of enkel wat friet. Altijd goed voor jezelf zorgen natuurlijk, ook al is koken nog zo saai.

Verantwoordelijkheden zijn saai

Iedereen die de weg van het volwassen worden al belopen, weet dat het hebben van verantwoordelijkheden ontzettend saai is en vaak ook nog eens niet leuk, of soms zelfs stom. Denk bijvoorbeeld maar eens aan die belastingaangifte die elk jaar moet gebeuren, en voor ondernemers zelfs de omzetbelasting elk kwartaal. Niet iets waar je waarschijnlijk om staat te springen, maar toch moet het gebeuren.

Het kan best eenzaam zijn

Ook als je niet direct een plekje voor jezelf hebt (omdat je bijvoorbeeld met huisgenoten woont), dan zullen er vast en zeker momenten zijn dat je eenzaam wordt. Misschien omdat je je familie thuis mist, of omdat je vrienden geen tijd hebben om af te spreken, of omdat al je huisgenoten de deur uit zijn. Het hoort erbij, en het gaat ook echt weer vanzelf over!