De makkelijkste baantjes die je naast je werk, school of studie kunt doen 

Als je het ontzettend druk hebt met werk, school of studie dan kan het soms moeilijk zijn om hiernaast nóg een baantje te hebben. Maar soms is het wel nodig wanneer je merkt dat je niet volledig rondkomt met je financiën. In dat geval: wat zijn dan handige bijbaantjes die prima te combineren zijn met werk, studie of school?

Oppassen

Een oppasbaantje wordt net voor niets heel vaak gecombineerd met het volgen van school of een studie. Een oppas is namelijk ook heel vaak nodig in de avonden of in het weekend, omdat ouders dan bijvoorbeeld samen een avondje weg willen. Ook als een oppas overdag nodig is, is dat voor heel veel mensen te combineren met studie. Zijn de kinderen namelijk al een beetje zelfstandig, dan kun je prima zelf een boek gaan lezen of een college kijken. Oppaswerk biedt je dus twee vliegen in één klap.

Bloggen

Bloggen, of een andere vorm van freelancen biedt heel veel flexibiliteit omdat het het in veel gevallen veel vrijheid biedt. Je kunt het namelijk zelfstandig doen, vanaf elke plek. Tevens krijg je vaak veel vrijheid met je deadlines, dus dan ben je in de gelegenheid om zelf je planning en tijd te kunnen indelen. Wanneer je een drukke week hebt met veel deadlines voor je andere werk of studie, blog je simpelweg wat minder. Als je veel tijd hebt, kun je meer gaan werken en dit aangeven bij je opdrachtgever. Zo sluit het aantal wek altijd aan bij jouw wensen of behoeften. Het nadeel van freelancen is dat je minder zekerheid hebt, maar in ruil daarvoor krijg je dus heel veel flexibiliteit en vrijheid terug. Nu is de vraag natuurlijk of dit bij je past, of dat je toch een oppasbaantje moet overwegen.

person using MacBook Pro

Supermarkt

Supermarkt werk klinkt misschien als wat basic werk, maar toch kan dit type bijbaan heel goed van pas kopen wanneer je je werk moet combineren met ander werk of studie. Supermarkten gaan namelijk vaak al vroeg open, en ook in die vroege uren kunnen ze mankracht gebruiken. Dat betekent dat jij ’s ochtends vroeg een paar uur zou kunnen werken, en om tien uur ’s ochtends alsnog fris en fruitig aan een college of meeting deel kunt nemen.