De meest spectaculaire decoratie voor je huis

Je huis opleuken of een persoonlijke touch geven door je door de juiste decoratie te gebruiken. En het liefst ook een beetje spectaculaire decoratie, want less is immers a bore, niet more. Op zoek naar inspiratie? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben de meest opvallende, bijzondere of leukste DIY-decoratie voor je verzameld. Enjoy!

Schoenendoosje, schoenendoosje aan de wand…

Toen ik nog bij een schoenenwinkel werkte kocht ik veel vaker een nieuw paar dan dat mijn portemonnee aankon. De schoenendozen stapelden zich vanzelf op. Een tijdje probeerde ik er kleine dingetjes in op te bergen, maar na een tijdje ga je je toch ergeren aan een stapel dozen. Toen kwam de ingeving, dat ik die dozen en hun deksels ook van de binnenkant kon versieren. Ik printte de mooiste fashionbeelden uit en plakten ze erin, om de dozen en deksels vervolgens aan de muur op te hangen (de buitenkant aan de muur). Een soort 3D-decoratie met mooie beelden als je erin kijkt. Schilderijtjes maar dan anders.

Lichtgordijnen

De juiste lichtjes kunnen de sfeer in een kamer (of huis) zo beïnvloeden. Wil je een gezellige sfeer, dan kies je voor een zacht gelige kleur, en geen fel wit. Heb je om praktische redenen veel licht nodig, dan juist wel wit. Maar wil je het écht heel gezellig maken, kies dan voor een lichtgordijn. Zo kun je wel een muur vol de gezelligste lichtjes creëren. Wedden dat dat overal leuk staat?

Behang of stenen?

Helemaal klaar met die saaie witte muur? Kies dan voor een wat aparter behang, zoals een jungleprint of stenenprint. Daarmee kun je de illusie creëren dat de muren van jouw kamer écht gemetseld zijn. Al weet jij natuurlijk dat dat gewoon een rol dik papier op de muur is, maar dat mag de pret niet drukken.

Gedroogde planten 

Echte liefhebbers van natuur kijken natuurlijk graag naar een landschap vol planten of bloemen. Wist je dat je planten of bloemen die je tijdens een wandeling tegenkomt ook hartstikke goed kan gebruiken als decoratie in je huis? Wanneer je ze eerst droogt en daarna in een doorzichtig lijstje stopt, kun je altijd weer even genieten van de pracht van de natuur.

Ronde spiegels

Een beetje fan van spectaculaire decoratie kiest natuurlijk niet voor een rechthoekige spiegel. Ronde spiegels zijn in 2019 hipper dan ooit en zijn niet alleen reuze praktisch, maar staan ook nog eens hartstikke mooi in huis. Extra leuk: ronde spiegels zijn natuurlijk ook super instagrammable.

Hergebruik je wijn/bier/sterke drank flessen

Wanneer je weer eens met die tas vol lege flessen naar de glasbak wil, bedenk je dan even! Wie weet zitten er wel esthetisch prachtige flessen tussen, die je nog een tweede leven in zou kunnen blazen door ze te gebruiken als kandelaars, en er een roze, rode of gouden lange kaars in te doen. Ook fungeren ze prima als vaas, wanneer je ze een beetje vult met water en er bijvoorbeeld twee rozen in stopt. Multifunctioneel!

Spiegel schilder festijn

Enkel een zilveren spiegel aan de wand saai? Schilder er dan zelf iets op! Met een beetje een handige hand kun je zo wat bloemetjes aan de rand van een spiegel schilderen, en hiermee meteen een persoonlijke touch geven aan jouw spiegeltje aan de wand. Daarnaast heb je natuurlijk ook direct een uniek exemplaar, want zoals die van jou, is er maar eentje.

Gekleurde traptreden

Als je huis wel wat kleur kan gebruiken, dan kun je er voor kiezen om direct een wand een likje verf te geven, maar je kunt ook kiezen voor een wat creatievere oplossing. Kleur bijvoorbeeld de traptreden, in één of een regenboogkleur.

Neon lights

Neon lichten in je huis worden de laatste jaren steeds populairder. In moderne kunst en pop art was het al iets langer populair, maar ook voor mensen die niet per se kunstliefhebbers zijn is er een geschikt neonlicht in huis. Je hebt ze namelijk in alle kleuren, lettertypen en maten.

Pak helemaal uit

Kan het jou allemaal niet gek genoeg? Kies dan voor een groot decoratiestuk, zoals deze opvallende gouden vlinderspiegel in een roze badkamer. Misschien niet iedereens smaak, maar opvallen zal het zeker. En geven vlinders niet altijd direct een vrolijk gevoel? Perfect dus wanneer je met het verkeerde been uit bed, je badkamer in stapt.