De leukste eilanden & steden van Griekenland in 2019

Wie denkt dat Griekenland alleen geliefd is bij families die graag de zon op zoeken heeft het mis. Het Zuid-Europese land heeft namelijk genoeg leuke plekjes voor ons vrouwen. En of je nu romantisch met je partner op vakantie gaat of toe bent aan een zonnige break met je vriendinnen; wij weten waar je moet zijn. Met hulp van reisorganisatie TUI zetten we de ‘go to places’ in Griekenland voor je op een rij. Pak de koffer maar vast in.

  • Mykonos

Met vriendinnen een loungebed delen op het strand en sippen van kleurrijke cocktails doe je op het Griekse eiland Mykonos. Misschien spot je vanachter je zonnebril zelfs wel Cristiano Ronaldo voorbij paraderen. De voetballer komt graag op Mykonos. Net zoals vele andere voetballers, filmsterren en modellen. Dat heeft alles te maken met de turquoise gekleurde baaien en het hippe nachtleven. Al helpen de luxe beachclubs ook een handje mee. Je kunt tijdens een vakantie op Mykonos zo maar naast Beyonce dansen in een van de hippe clubs. Wedden dat jullie járen later nog altijd over die ene vakantie op Mykonos praten.

  • Santorini

Stel je eens voor dat je ’s avonds het privé zwembad bij je luxe villa in plonst, tegen je partner aankruipt met een wijntje en dat je vervolgens getuige bent van een onvergetelijke zonsondergang. Het kan op Santorini. Het romantische eiland in de Egeïsche Zee ben je vast wel eens tegengekomen op Instagram. Dat heeft alles te maken met de witte huizen en de koepelkerkjes met blauwe daken die enorm fotogeniek zijn. Tel daar de geplaveide straten, het uitzicht op de azuurblauwe caldera én de sfeervolle terrassen met zeezicht bij op en je hebt het decor van Santorini te pakken. Romantischer wordt het niet!

  • Athene

Houd de pinpas gereed, want in Athene zul je ‘m veelvoudig gebruiken. De Griekse hoofdstad is vanwege de schatten uit de oudheid geliefd bij cultuurliefhebbers, maar wist je dat je er ook prima kunt shoppen? En dat tegen voordeligere tarieven dan in Nederland. Vooral de wijk Kolonaki in het centrum van Athene is geliefd bij modeliefhebbers. Smalle straatjes vol boetiekjes met designproducten wachten op je. Stap zeker ook eens binnen in het Benaki Museum om sieraden vol kleurrijke edelstenen op de kop te tikken. En omdat dit museum aan de rand van de sfeervolle wijk Plaka staat kun je meteen na het shoppen een wijnbarretje opzoeken voor een heerlijke avond vol wijn en mezzes. Dat is nog eens cultuur proeven.

  • Kefalonia

Kefalonia wordt vaak gezien als het mooiste eiland van Griekenland na Santorini. Het is echter een stuk minder bekend en is daarmee een van de beste bewaarde Griekse geheimen. De binnenlanden van het eiland zijn weelderig en groen met allerlei kleurrijke bloemen en planten. Maar het zijn vooral de stranden die het oog strelen, met als absolute topper Myrtos Beach – hagelwittere stranden zul je elders niet aantreffen.

  • Zakynthos

Zakynthos staat bekend om zijn rijke historie. De kleine dorpjes en olijfgaarden geven het een heerlijk romantisch karakter. Ook zijn er prachtige kliffen met uitzichten om u tegen te zeggen. En natuurlijk zijn op Zakynthos ook prachtige stranden vinden, volgens velen de mooiste ter wereld.