Dit zijn dé online games die vrouwelijke gamers wel zullen bevallen

Gamen is alleen voorbehouden voor puisterige nerds op zolderkamertjes? Dat vooroordeel zijn we gelukkig kwijt. Maar vrouwen die gamen? Dat kan nog lang niet iedereen geloven. En dat is best bijzonder als je je voorstelt dat meer dan de helft van alle gamers een vrouw is. Met andere woorden, meer vrouwen dan mannen gamen. Kanttekening hierbij is wel dat mannen vaak langer gamen en andere games spelen. Desondanks is er een heel scala aan games die vooral voor vrouwen ontwikkeld lijken te zijn.

 

Hoe gamen vrouwen?

Vrouwen gamen dus zeker niet minder dan mannen, maar zullen niet snel uren achtereen met een spel bezig zijn. Ook als je kijkt naar het platform waarop vrouwen gamen, is er een verschil ten opzichte van mannen te zien. Mannen gamen het liefst op de desktop PC of de console en aanzienlijk minder via de smartphone, tablet en laptop. Vrouwen gamen juist graag op de telefoon en de laptop en laten de desktop PC liever links liggen. De console is onder vrouwen bijna net zo populair als bij de mannen.

 

Welke games spelen mannen en vrouwen graag?

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar kijk je naar gemiddelden, dan zie je dat vrouwen een voorkeur hebben voor andere spellen dan mannen. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Ook vrouwen spelen graag een potje Fortnite, tafelspellen op unibet live casino en ook World of Warcraft is populair bij vrouwen. Kijk je naar de lijst met veel gespeelde spellen door zowel mannen als vrouwen, dan zijn de spellen GTA, FIFA, Minecraft, alle games van Mario en Candy Crush (Soda) Saga. De plaats die de games in de top 10 innemen verschilt wel tussen mannen en vrouwen.

 

Waar zit dan het verschil in?

Er is echter in grote lijnen wel een onderscheid te maken tussen games die vrouwen en mannen spelen. Mannen gaan graag voor First Person Shooters, terwijl vrouwen van iets meer denkwerk houden. Puzzelspellen, zoekspellen en simulatiespellen worden veel door vrouwen gespeeld. Denk bij simulatiespellen bijvoorbeeld aan The Sims en Farmville. Farmville komt vrouwen ook weer direct tegemoet in het door vrouwen meest gebruikte platform, de mobiele telefoon. Farmville, Candy Crush en Farm Heroes Saga zijn spellen die in verbinding met Facebook staan. Deze vorm van social gaming is bijzonder populair.

 

Games voor vrouwen

Vrouwen die wel van wat actie in een game houden, zullen veel plezier halen uit Final Fantasy III. In deze game ben jij de vrouwelijke heldin van het verhaal en versla je tegenstanders. Het is dan wel al een wat ouder spel, maar de graphics zijn uitstekend. Andere games die vrouwen zullen bekoren, zijn Little Big Planet waar je zelf levels kunt maken of levels speelt die door anderen zijn gemaakt. Little Big Planet is een spel voor de PlayStation. Heb je nog een Nintendo DS, dan is Samantha Swift And the Hidden Rose of Athena een echte aanrader. Jij bent een avonturier die in alle levels verschillende objecten moet zien te vinden.

 

Personnel