De koude wintermaanden met een zomers tintje

Inmiddels is het alweer de tijd van het jaar dat heel wat mensen bezig zijn met het uitzoeken van de perfecte kerstboom. Toch ziet niet iedereen dit als de mooiste tijd van het jaar. Herkent u zich hierin? Wellicht is een zomers tintje toevoegen aan uw interieur dan geen slecht idee deze winter. Een mooie palm in de woonkamer kan bijvoorbeeld al zorgen voor een zomerse sfeer. Benieuwd hoe u de zomer dit jaar in huis haalt? We vertellen het u graag.

De Kentia palm
Wanneer u denkt aan mooie witte stranden in de volle zon, denkt u daar waarschijnlijk palmbomen bij. De Kentia palm is regelmatig te vinden bij deze stranden en geven het ultieme zomerse gevoel. Deze mooie palm kan in de natuur erg groot groeien. In huis groeit deze palm tot een hoogte van ongeveer 175 cm. De palm is erg makkelijk te verzorgen, ook wanneer u geen plantenexpert bent. Wanneer u de plant uit direct zonlicht houdt en wekelijks water geeft is de Keniapalm eigenlijk al tevreden. Wanneer de plant bruine bladeren heeft, is de kans groot dat er toch te veel direct zonlicht op de plant komt. Een tevreden palm zorgt voor een schonere lucht in de kamer. Dit werkt stress verlagend en verhoogt de productiviteit.

Amaryllis
Een opvallende plant die bloeit tijdens de wintermaanden is de Amaryllis. Je kunt een Amaryllis als bol op verschillende manieren gebruiken. Zelfs wanneer je de bol niet in de grond zet bloeit er een prachtige bloem uit. De Amaryllis zorgt met zijn mooie kleuren voor een zomers gevoel. Daarnaast kan de Amaryllis goed tegen direct zonlicht door zijn subtropische afkomst.

Verzorging
Iedere plant heeft een andere verzorging nodig. Bij Fleurdirect.nl kun je precies zien wat voor verzorging uw favoriete plant nodig heeft. Zo staat er beschreven waar de plant het beste kan staan (direct zonlicht of schaduw), hoeveel water de plant nodig heeft en of de plant eens in de zoveel tijd voeding nodig heeft. Meestal hebben planten in de zomermaanden extra voeding nodig. De beste verzorging staat ook per plant beschreven op de verzorgingskaart.

Personnel