De voordelen van een inbouw houtkachel

Een inbouw houtkachel is een mooi design waarbij de knusse en ouderwetse sfeer benadrukt wordt. Een inbouw houtkachel wordt gezien als de nieuwe open haard omdat de sfeer en beleving bijna identiek is. Het grote verschil tussen deze twee haarden is dat een open haard een rendement van 20% heeft en een inbouw houtkachel een rendement heeft van 80%! Hiermee kan de kachel een ruimte makkelijk verwarmen.

Waarom zou je kiezen voor een ingebouwde houtkachel? Deze vraag beantwoorden wij voor jou in deze blog!

Warmtebron

Geen enkele kachel biedt zoveel warmte als een houtkachel. Zoals hierboven omschreven, kan een houtkachel gemakkelijk dienen als verwarming voor verschillende ruimtes door het hoge rendement dat hiermee behaald wordt. Een houtkachel bespaart dus flink wat energiekosten jaarlijks. Daarnaast is een inbouw houtkachel een stuk goedkoper dan de meeste andere haarden of kachels.

Steeds duurzamer

Tegenwoordig zijn er moderne houtkachels die minder schadelijk zijn voor het milieu. Dit komt doordat er een nieuwe verbrandingstechniek wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er een hoog rendement behaald wordt met minimale uitstaat. De kachel biedt dus nog steeds veel warmte, maar met een stuk minder uitstoot dan de oude houtkachels.

Fraaie vormgeving

Een inbouw houtkachel kan in verschillende vormen en maten gemaakt worden. Daarnaast zijn de haarden in veel kleuren verkrijgbaar. Hierdoor past er bij iedere interieurstijl een geschikte inbouw houtkachel! De houtkachel inbouw is de laatste jaren door de fraaie vormgeving enorm populair geworden en er blijven innovatieve verbeteringen komen.

Sfeer

Als de koude dagen weer zijn aangebroken, is er niets gezelliger dan het knapperende haardvuur en de warmte die hiervan afkomt. Tegenwoordig zijn er veel haarden die enkel de sfeer bieden, maar niet werkt door middel van haardvuur. Hier komt dus geen houtgeur vanaf en hierbij hoor je geen knapperend haardvuur. Een ingebouwde houtkachel is de meest sfeervolle en verwarmende kachel!

Inbouw houtkachel kopen

Ben je enthousiast geworden over inbouw houtkachels? Twijfel dan niet en neem dan geheel vrijblijvend contact op met Haardenexpert.nl! Zij hebben een ruim aanbod van inbouw houtkachels met vooraanstaande merken zoals Spartherm, Contura, Dovre, M-Design, Barbas inbouw houtkachels en Wanders!

 

Personnel