Vier keer goed voor het milieu in de keuken!

Groen moet je doen, zeggen ze toch? De wereld lijkt er steeds meer op ingericht; de Instagram-advertenties gericht op duurzaam leven vliegen je om de oren en ook in de supermarkt wordt het groots aangepakt. De stap naar een duurzamer leven lijkt dan ook steeds kleiner, en je hoeft niet veel te veranderen in je dagelijkse patronen om toch aan het milieu te denken. De eerste stappen kan je zelfs al in de keuken zetten? Benieuwd hoe; lees dan snel met ons mee!

Restjes bewaren

Sommige mensen zweren erbij, anderen houden er toch niet zo erg van; het bewaren van eten. Toch is het een grote stap voor het milieu wanneer je jouw overgebleven eten gewoon even in een bakje stopt en de volgende dag op eet. Daarnaast scheelt het je ook nog eens geld, dus waarom zou je het eigenlijk niet doen? Schaf bijvoorbeeld vershoudbakjes van Mepal aan en neem het Mepal bakje de volgende dag gewoon mee naar kantoor voor jouw lunch, of warm het eten ‘s avonds voor het diner nog een keer op!

Vegetarisch… of een beetje?

Wist je dat het minderen in vleesconsumptie een hoop doet voor het milieu? Je hoeft natuurlijk heus niet volledig vegetarisch te worden; wij snappen ook wel dat een stukje kip of biefstuk op zijn tijd gewoon ontzettend lekker is. Toch zou het al een hoop schelen wanneer je bijvoorbeeld drie keer in de week kiest voor een vegetarische maaltijd!

Zelfvoorzienend; wie wil dat nou niet?

Nog een perfecte manier om op een goede manier bezig te zijn met het milieu en daarbij ook nog eens geld te besparen; door een groente- en fruit tuintje te maken! Zo kan je je eigen courgettes, aardbeien, komkommers en waar je ook maar zin in hebt verbouwen. Een leuke bezigheid voor in het weekend en ook nog eens ontzettend voordelig; wij zeggen doen!

Let op het watergebruik!

Natuurlijk is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat de kraan in de keuken niet te lang loopt. Heb je geen vaatwasser? Maak dan een sopje om jouw vaat schoon te krijgen; doe dit vooral niet met een lopende kraan. Wist je dat je ook een waterbesparend mondstuk kan kopen om het waterverbruik in jouw huishouden te verminderen? Voor deze oplossing voor een beter milieu geldt ook weer; niet alleen goed om duurzaam te zijn, maar ook voor je portemonnee is het een goede go!

Personnel