Aan de slag als WordPress Developer: dit moet je weten

Creatief bezig zijn, werken met computers en ingewikkelde code uitschrijven. Wie aan de slag wil als WordPress Developer gaat een mooie carrière tegemoet. Maar wat moet je weten als je aan de slag wilt gaan als WordPress Developer? Wij vertellen het jou in deze blog!

Wie regelmatig op zoek is naar een nieuwe baan, komt waarschijnlijk met enige regelmaat de vacature wordpress developer tegen. Maar wat houdt deze vacature nu eigenlijk in? Als je websites bouwt door middel van het Content Management Systeem, afgekort CMS, WordPress dan ben je een WordPress Developer. Je kunt een website bouwen door middel van HTML-code, je weet over de standaard thema’s en hoe je deze broncode zelf kunt schrijven en bewerken. En je weet daarnaast hoe je het uiterlijk van de site kan aanpassen. Daarnaast weet je hoe je een slimme en goedwerkende website kan bouwen dat verder gaat dan er alleen ‘goed uitzien’. Een website moet logisch, handzaam en veilig zijn.

Als WordPress Developer heb je vaak meer kennis dan alleen over WordPress. Zo moet je dus vaak kunnen werken met Javascript, HTML, XML en CSS. Een stukje SEO van Google is goed en daarnaast wat vormgevingsskills.

Opleiding Developer

Om WordPress Developer te worden is het goed om een ICT-opleiding te volgen. Bijvoorbeeld specifiek gericht op WordPress. Of pak het breder aan en ga voor een opleiding software Developer. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je breder georiënteerd bent en dus meer kennis in huis hebt. Deze opleiding is op hbo-niveau en duurt 4 jaar. Wil je je specialiseren tot WordPress Developer dan kun je er ook voor kiezen om een korte opleiding van een jaar te doen.

Ben je net afgestudeerd dan kan het goed zijn om op zoek te gaan naar een bedrijf waarbij je veel vlieguren kan maken. Denk bijvoorbeeld aan stuurlui.nl. Als je aan de slag gaat waarbij je aan veel verschillende opdrachten kunt werken, weet je dat je veel ervaring gaat opdoen. En dat is wat je graag wilt als beginnende WordPress Developer.