Zo worden vrouwen rijk op internet

Rijk worden via het web kan op veel verschillende manieren. Van mannen bestaat er een stereotype van een nerd die precies weet hoe hij goed om moet gaan met computers en zo makkelijk rijk kan worden. Maar vrouwen die slim zijn met hun computer en zo rijk worden, van dat soort verhalen kennen we er maar weinig. Dus vrouwen: sla je slag! In dit artikel vertellen we hoe je dat kunt doen.

Tinder

Je zult vast denken: wat? Rijk worden? Via Tinder? Ja, het kan. De twintigjarige Amerikaanse Maggie Archer zat namelijk, net als miljoenen anderen, op Tinder en besloot om in haar biografie te zetten: “Stuur me vijf dollar en zie wat er gebeurt”, en voor ze het wist liep haar bankrekening over met giften van mannen die vijf dollar stortten en benieuwd waren naar het gevolg. Wat er uiteindelijk -na die vijf euro- gebeurde? Niets.

Influencen

Er zijn een paar heel bekende Nederlandse vrouwen (Negin Mirsalehi, Anna Nooshin, om maar wat te noemen), die hun geld hebben weten te verdienen door zichzelf als een merk te presenteren op internet. Van een influencer kun je vinden wat je wilt, maar dat deze vrouwen succesvol zijn geworden door zichzelf vaak en goed op de foto te zetten (soms in samenwerking met een merk), is een ding wat zeker is.

Online gokken

Aan het spelen van (online) gokspellen zitten natuurlijk heel wat risico’s, zoals al je geld heel makkelijk kwijtraken. Maar, je hebt natuurlijk ook de kans dat je heel veel geld kunt verdienen in een live casino! Er zijn genoeg voorbeelden van vrouwen die online kansspellen speelden en zo ontzettend rijk werden. Gewoon, vanaf hun woonkamer.

Youtube

Youtube presentatrices en/of vloggers maken filmpjes en kunnen hier, als het goed gaat, makkelijk van rondkomen. Youtuber Mascha Feoktistova (bekend van Beautygloss en Vloggloss) was één van de eerste in Nederland die een eigen Youtube kanaal startte en hier filmpjes over beauty postte. Haar kanalen worden inmiddels door honderdduizenden mensen bekeken en ze heeft van haar hobby haar werk kunnen maken. Inmiddels is de Nederlandse Nikkie de Jager (ook een beauty youtuber) wereldberoemd en schathemeltjerijk, door het maken van make-up video’s.