Zo maak je jouw tuin zomerklaar

De zon die op het gras en je gezicht schijnt, een loungeset waar je zo lekker in zit dat je er bijna in verdrinkt, een glas wijn of flesje bier in je hand, genoeg hapjes op tafel en goede gesprekken: klinkt dat niet als de perfecte zomeravond? Als ik denk aan zomer zie ik vooral lange (en lichte – thanks to zomertijd!) avonden voor me, waarbij je tot elven zonder jas buiten kunt zitten en geniet van de natuur in je eentje of met je gezelschap. De tuin is de plek waar je wakker kunt worden met je kopje koffie, barbecuet met je familie en vrienden, en goede gesprekken voert tot ’s avonds laat. Zeker nu het weer zomer wordt gaan veel mensen weer gebruik maken van die fijne buitenplek in je huis. Maar is jouw tuin al wel helemaal summerproof? In dit artikel geven we je een paar tips zodat ook jouw tuin helemaal klaar is voor die zwoele zomeravonden.

Lichtjes

De juiste verlichting kan een sfeer maken of kraken. Een harde en kille lamp oogt ongezellig en is het vaak ook. Investeer daarom in mooie, zachte lichtjes die gezelligheid afgeven. Een diner bij kaarslicht is vaak toch een stuk gezelliger dan kille plafondlampen. En tegenwoordig heb je genoeg lichtgordijnen die geschikt zijn voor buiten én hartstikke gezellig ogen. Wist je dat zelfs slimme lampen geschikt zijn voor buiten? De lampen van verlichting merken zoals Philips Hue Outdoor bieden bijvoorbeeld goede verlichtingsmogelijkheden voor een lange zomeravond in de tuin.

Loungeset

Al heb je een hele fijne tuin, er moeten natuurlijk wel de juiste mogelijkheden zijn om er ook lekker te vertoeven. Investeer daarom in een kwalitatief goede loungeset, zodat je zeker bent dat je er urenlang kan genieten. En vergeet ook vooral niet om dan eventuele kussens ’s avonds weer binnen te halen, omdat ze anders kunnen verregenen en dit slecht is voor het behoud van de kussens. Behandel je tuinmeubels met liefde!

Planten

Tuinieren is meer dan alleen snoeien. Genoeg (kunst)bloemen in de tuin werken direct uitnodigend. Want, wie wordt er nou niet vrolijk van bloemen? Planten geven je tuin letterlijk meer leven een staan hartstikke gezellig. Kies wel voor planten die geschikt zijn voor buiten. En ben je een echte vakantieganger, kies dan voor een plant die weinig verzorging nodig heeft, zoals een cactusplant. Ook grote botanische plant bladeren staan erg mooi en zijn te koop bij het tuincentrum bij je in de buurt, of grotere woonketens. Heb je niet zulke groene vingers? Kies dan voor een kunstexemplaar. 

Accessoires 

De juiste accessoires maken alles gezelliger. Denk aan mooie spiegels met een rieten belijsting in de vorm van een zonnetje, gezellige dienbladen, kleine beeldjes of dromenvangers. Genoeg kleine decoratiestukken geven direct een persoonlijke touch aan jouw tuin. Ook een stapeltje boeken of tijdschriften buiten werkt goed: zo heb je altijd iets te doen als het zonnetje schijnt. Voor meer inspiratie over decoratie van tuinen, kun je het best even op Pinterest kijken. Daar zie je de leukste ideeën langskomen, zoals picknicktafels die je zelf maakt van bijvoorbeeld houten planken.