Zo houd je je nieuwe bank netjes

Heb je eindelijk die mooie en nieuwe bank in de woonkamer staan, bedenk je je ineens dat je toch wel graag zou willen dat ‘ie zolang nieuw blijft. In deze blog vertellen we jou hoe je die nieuwe bank netjes houdt. Tips voor jou én de rest van het huishouden. Lees je mee?

Allereerst is het goed om te zeggen: gebruik een bank waarvoor ‘ie is bedoeld. Een bankstel is om op te zetten. We zijn al snel geneigd om meer te gaan hangen bijvoorbeeld. Maar ook onze benen over de leuning te gooien of op de leuning te gaan zitten. En we willen je alvast een tip meegeven: professioneel de bank laten schoonmaken zorgt ervoor dat ‘ie weer als nieuw lijkt!

Opschudden die handel

Verder is het goed om de bank zo nu en dan eens van plaats te wisselen. Dat komt omdat de zon een flinke aanslag op de stof kan zijn. Met verkleuring als gevolg. En dat ga je er maar moeilijk uit krijgen. Ook is het goed om de kussens zo nu en dan eens om te draaien en op te schudden. Kussens verliezen naar verloop van zijn een beetje hun vorm, maar door ze regelmatig even te verwisselen en op te schudden zorg je ervoor dat de slijtage niet constant op dezelfde plek gebeurt. Waardoor je bank er langer netjes uit ziet.

Haal een extra bijzettafeltje

We zeiden het net al eventjes, maar gebruik je bank waarvoor ‘ie is bedoeld. Namelijk zitten. Door bijvoorbeeld de leuning als tafel of onderzetten te gebruiken trekt er veel meer vuil in je bank dan als je dit niet doet. Om nog maar niet te spreken over wat er gebeurt als je cappuccino omvalt. Het is verstandig om een bijzettafel te kopen, zodat je daar je hapjes en je drankjes op kwijt kunt tijdens een spannende Netflix-serie.

Maak je bank regelmatig schoon. Door een klopper te gebruiken kun je de kussens van de bank gemakkelijk schoonkloppen. Haal regelmatig een stofzuiger over de bank en zorg ervoor dat je ook goed in de hoekjes en de kieren komt. Op deze manier blijft je bank veel langer mooi!