Zo creëer je de ultieme douche-ervaring om echt te ontspannen

Nu we meer thuis zijn, is je badkamer de ultieme plek om te ontspannen. Toch zien veel vrouwen het vooral nog als een praktische plaats om te douchen, tanden te poetsen en het haar te kammen. Maar met een paar aanpassingen maak jij van je douche een ware ervaring om te ontspannen. Hoe je dat doet, lees je hier!

Verbouwen of niet?

Is je badkamer aan vervanging toe of ben je sowieso van plan om deze te verbouwen? Dan kun je de ultieme douch-ervaring natuurlijk meteen meenemen in je plannen. Begin eens bij het sanitair, kies hier voor mooie spullen waar je graag naar kijkt. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden, zowel in modellen als in kleuren. Ga eens voor wat anders en kies bijvoorbeeld zwart sanitair voor een luxe uitstraling.

Kleine aanpassing, groots resultaat

Zit verbouwen er niet in voor jou, dan nog zijn er dingen die je kunt doen om van jouw badkamer een heerlijke ruimte te maken om te ontspannen. En nee, daar heb je zeker geen bad voor nodig!

Waar heb je de grootste hekel aan als je onder de douche staat? Juist, niemand houdt van zo’n dun straaltje water! Veel mensen denken dat dat alleen te maken heeft met de waterdruk. En dat in oudere woningen er dus niets aan te doen is. Maar dat is niet waar! Met een nieuwe douchekop kun je al een heel verschil maken. Laat je hierbij eventueel voorlichten wat het beste werkt in jouw situatie, maar we durven te zeggen dat jouw douche-ervaring zeker op kan knappen met een nieuwe douchekop.

De regendouche

Het is al jaren een trend: de regendouche. Deze kun je ook in je bestaande badkamer plaatsen, maar er zijn ook exemplaren voor in de muur of het plafond voor een mooi, luxe resultaat. Maar welke je ook kiest, een regendouche geeft altijd een speciaal gevoel als je eronder staat. Wedden dat ook jij heerlijk ontspannen onder de douche uitkomt?

Zorg voor voldoende tijd en lekkere producten

Voor het milieu is het beter als we niet langer dan 5 minuten douchen. En dat is voor een normale douchebeurt ook zeker prima. Maar wil je écht een ontspannen ervaring, neem er dan regelmatig de tijd voor. Zet je telefoon uit, een lekker muziekje aan en vraag iedereen om je even niet te storen.

Vervolgens kun je een heerlijk ritueel houden onder de douche met de lekkerste doucheproducten. Kies een fijne scrub, douchegel en geniet van het ontspannen gevoel door even nergens anders aan te denken. Zo kun je er weer even lekker tegen!