Zet je bril op voor de nieuwste trends

De wereld van brillen staat nooit stil en als het aankomt op brillen voor dames zijn er altijd nieuwe trends en stijlen om te ontdekken. Van de terugkeer van de vintage cat-eye tot de minimalistische ronde glazen, de mogelijkheden zijn eindeloos. De trendsetters in de brilmode spelen dit jaar met zowel kleur als materiaal, wat betekent dat je een bril kunt vinden die niet alleen je gezichtsvorm flatteert maar ook je persoonlijke stijl benadrukt. Het is opvallend hoe de klassieke monturen zoals pilotenbrillen een moderne make-over hebben gekregen met subtiele aanpassingen in design en kleurgebruik. Transparante monturen blijven populair door hun veelzijdigheid en understated look, terwijl krachtige kleuren zoals dieprood en nachtblauw hun opwachting maken voor een statement look.

Hoe kies je de perfecte bril voor jouw gezicht?

Het kiezen van de perfecte bril kan soms voelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar geen zorgen, er zijn handige richtlijnen die je kunnen helpen bij het vinden van jouw match. Voor elk gezichtstype is er wel een vorm die mooi aansluit. Heb je een rond gezicht? Probeer dan hoekige brillen om wat definitie toe te voegen. Met een vierkant gezicht staan ronde of ovale monturen juist weer heel mooi, omdat ze verzachten. Een andere tip is om te kijken naar de kleur van je montuur. Kies een kleur die goed past bij de ondertoon van je huid. Warme huidtinten komen prachtig uit met goud- of bruintinten, terwijl koele huidtinten vaak baat hebben bij zilveren of blauwachtige frames.

De comeback van vintage monturen

Vintage is helemaal terug van weggeweest. De klassieke ontwerpen uit de jaren '50 en '60, zoals de cat-eye, worden opnieuw uitgevonden met moderne materialen en kleuren. Deze retro brillen geven een tijdloze elegantie aan je outfit en zijn vaak echte eyecatchers.

Wat zeggen de sterren over jouw brilkeuze

Als het om brillen gaat, kunnen we veel inspiratie halen uit de wereld van beroemdheden en mode-iconen. Zij zijn vaak de eersten die nieuwe trends dragen en kunnen ons ideeën geven over wat we zelf willen uitstralen met onze bril. Dus neem een kijkje op Instagram of in de nieuwste modebladen om te zien welke brillen in zijn en welke sterren jouw stijl reflecteren.

Personnel