Welke functies zijn belangrijk voor jouw smart device?

Tegenwoordig worden apparaten steeds slimmer en slimmer. Dat wil zeggen – dat ze op hun eigen manier jouw leven net een beetje makkelijker kunnen maken zonder dat jij daar meer moeite voor hoeft te doen. Zo heb je tegenwoordig talloze slimme apparaten, van smartphones tot aan slimme accessoires in huis en kunnen deze slimme accessoires vaak ook nog eens met elkaar communiceren – waardoor je dagelijks leven slim en efficiënt wordt. Ben jij ook een gadgetfreak en houd je wel van een smart device, zoals een Samsung s22 met abonnement, op zijn tijd? In dit artikel bespreken we wat voor functies handig kunnen zijn voor jouw slimme apparatuur. Wat is voor jou het belangrijkst?

 Batterij kunnen delen

Een innovatie waar de Android telefoons zeker een onderscheid maakten ten opzichte van iPhone telefoons, is dat telefoons van Android, zoals verschillende modellen van Samsung, andere telefoons draadloos kunnen opladen met hun eigen accu. De telefoons van Apple kunnen dit bijvoorbeeld nog niet, al verwachten experts dat Apple dit voorbeeld snel zal opvolgen. Heel handig wanneer jij de oplader van je telefoon bent vergeten maar je vrienden nog genoeg batterij hebben en deze met je kunnen delen. 

Communicatie met elkaar

Zoals we net al even zeiden, is het fijn wanneer meerdere slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren. Heb je bijvoorbeeld slimme speakers in huis die je per tekst opdrachten kunt geven, dan kun je aan je speaker vragen of deze de gordijnen kan sluiten of de lampen aan kan doen. Ook jouw smartphone kan vervolgens met meerdere slimme apparaten communiceren, wat het gebruik van slimme apparaten nóg makkelijker en toegankelijker maakt. 

Groene smart devices

Er zijn ook een hoop slimme apparaten die het wat makkelijker kunnen maken om een groen leven te implementeren. Denk bijvoorbeeld aan een fridge cam. Dit is een camera die je in je koelkast kunt plaatsen en zo altijd toegang hebt tot wat er in je koelkast staat. Misschien dat je niet direct inziet wat dit kan bijdragen aan een groen leven, maar dit kan voedselverspilling voorkomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hoe je soms in de supermarkt kan staan, bent vergeten wat je precies allemaal in huis had en voor de zekerheid maar wat extra eten meeneemt, om er thuis achter te komen dat je etenswaren nu dubbel hebt. Zonde, toch? Wanneer je via een app op je telefoon even in je koelkast kan kijken, weet je weer wat je in huis hebt en hoef je geen extra eten te halen.

Tijdslot

Bepaalde slimme apparaten kunnen zichzelf aan- en uitschakelen op verschillende tijdstippen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de lampen op een bepaald tijdstip vanzelf uitgaan, of dat ze zichzelf vanzelf inschakelen wanneer het donker wordt. Ook kun je dit inschakelen bij slimme gordijnen – zo kunnen die zichzelf op een bepaald tijdstip openen, bijvoorbeeld net nadat je wekker is afgegaan. Word je gelijk goed wakker van, uiteraard. Ook bij stopcontacten is dit heel effectief. Wanneer je bijvoorbeeld een telefoonlader in een stopcontact hebt zitten, kun je instellen dat dit stopcontact automatisch stopt met elektriciteit doorgeven na een x aantal uur.