Wat zijn de laatste beauty trends bij vrouwen in 2020?

De meeste vrouwen zijn altijd bezig met beauty. Of het hem nou zit in het aanbrengen van nepwimpers voor een feestje, het lakken van je nagels of ontharen van het lichaam: mensen houden zich bezig met beauty omdat het leuk is. Want ondanks dat veel mensen denken dat vrouwen zich vooral mooi willen maken voor *kuch* mannen, willen we even benadrukken dat iedereen die zich mooi maakt (man, vrouw – mens!) dit vooral zou moeten doen omdat ze het leuk vinden.

Geconcludeerd hebbende dat beauty vooral leuk moet zijn, zijn er natuurlijk ook allerlei verschillende trends te vinden op beautygebied. Herinner je bijvoorbeeld nog de golvende wenkbrauwen, die in 2019 ineens he-le-maal trending waren? Of de crackle nagellak, die we onszelf vroeger aangedaan hebben. Trends komen en gaan, en van sommige is het heel fijn dat we ze weer hebben kunnen uitzwaaien. Benieuwd wat de beautytrends voor 2020 zijn? We sommen ze voor je op.

Glowy skin

Prachtige make-up merken als Charlotte Tilbury weten precies hoe ze een huid moeten laten stralen. Want ehhh, kan een mens ooit teveel highlighter hebben? We don’t think so. De glowy skin was in 2018 en 2019 al heel veel te zien bij grote beautyguru’s en ook in 2020 zal dit één van de meest aanwezige beautytrends zijn. Het idee van een gezonde glowy huid kun je al creëeren door een klein beetje vloeibare highlighter te mensen met je foundation, en deze in ronddraaiende bewegingen aan te brengen op je gezicht. Als finishing touch kun je vervolgens een highlighting stick of poederhightlighter aanbrengen op je jukbeenderen, je neusbrug en onder je wenkbrauwen, om je facial features meer te laten spreken. Ook kun je natuurlijk veel doen binnen de natuurlijke verzoring, iets dat superhip is op het moment. Zoals bijvoorbeeld appelazijn drinken voor het slapen gan voor een stralende glow huid.

Verschillende kleuren nagellak

Want waarom zou je het bij één kleur houden als je ook kunt kiezen voor tien verschillende? Steeds vaker zie je mensen met een hand vol een andere kleur op elke nagel. Roze, blauw, groen, wit, paars, je nagels mogen in 2020 een echt feestje zijn. En french manicure – een lichtroze nagel met een wit randje aan de bovenkant? Die is definitief in 2010 gebleven.

Gezond haar

Gezond haar klinkt niet per se als iets wat een trend is, gezond haar willen we natuurlijk allemaal, maar in 2020 gaat het echt om het voeden van je haar met verschillende maskers, conditioners en oliën en het zo min mogelijk beschadigen met hitteproducten. Haarverzorging is key en glanzende lokken een must. Dat is ook terug te zien in de opkomst van haarparfums. Deze bevatten relatief iets minder alcohol en beschadigen je haar dus niet, maar geven je haar wel een heerlijk ruikende walm.

Dancing feet

Er wordt wel eens gezegd dat je handen je visitekaartje zijn, maar met voeten is dat natuurlijk net zo. Ook in 2020 mag je echt de tijd om lief te zijn voor jezelf, je handen en voeten. Een mani-pedi kan heerlijk zijn om jezelf mee te verwennen. Je kunt natuurlijk zelf een avondje thuis inlassen waarin je je handen en voeten heerlijk in maskertjes doet, maar kan ook kiezen voor cosmetische voetverzorging. Geloof ons, met mooi verzorgde en zachte voeten voel je je echt als herboren.