Wat zijn de dames broeken trends voor 2021?

De afgelopen jaren hebben we heel wat gezien op het gebied van broeken. Skinny, baggy, de mom-jeans of juist de een boyfriend-model, of juist perfect passende broeken zoals van mosh mosh: elke keer is er weer iets anders hip. Wil je weten met welke dames broeken je in 2021 écht niet meer gezien mag worden en wat juist de trends zijn voor dit jaar? Wij hebben het voor je uitgezocht, zodat jij er altijd modieus bijloopt.

De evergreen: jeans

Hij mag eigenlijk in geen enkel kast ontbreken: een goede jeans. Maar dit jaar grijpen we niet terug naar de vertrouwde (maar inmiddels ook een beetje saaie) skinny jeans. Nee, de jeans van 2021 is wijd. Hoe wijd, dat bepaal je zelf. Want er mag wat betreft wijde spijkerbroeken veel dit jaar:

  • flared met uitlopende pijpen zorgt ervoor dat zelfs de kortste benen ellenlang lijken;
  • de good old boyfrend jeans kan nog steeds;
  • de straight fit wanneer het niet te wijd hoeft;
  • de jeans met hele wijde pijpen is weer helemaal hip;
  • nieuw is de ballonjeans: wijd van boven, smaller van onder, liefst in een soepele stof.

De cropped broek

Een tweede trend die we dit jaar veel gaan zien, is die van de cropped broek. Vroeger zouden ze zeggen dat je hoog water had, tegenwoordig is het hip om een broek aan te hebben die boven de enkel eindigt. Dit mag een jeans zijn, maar ook een nettere broek zoals een pantalon of chino moet vooral niet te lang zijn. Laat de enkels zien, dat schijnt sexy te zijn! Het mooie is dat een cropped broek zich zowel met een sneaker als een slippertje laat combineren, maar ook goed kan met een mooie loafer of pump. Dat hebben ze bij brax damesbroeken goed begrepen: zij hebben verschillende cropped broeken in het assortiment dit jaar.

De witte spijkerbroek

Hij was jaren uit de gratie, maar in 2021 komt ie weer terug: de witte spijkerbroek. Je mag hem nu al dragen, bijvoorbeeld met coole (witte) boots. De witte jeans is multifunctioneel want past bij heel veel kleding, maar zorg ervoor dat het wel classy blijft. Helemaal van nu is een witte spijkerbroek gecombineerd met een witte top of een wit spijkerjasje. All white is helemaal cool. Pas wel op met vlekken wat die zijn natuurlijk niet cool…

Wijde powerpants

Hele wijde broeken worden een hit in 2021, zo voorspellen de kenners. Want zo’n broek past bij de outfit van een powervrouw. Gemaakt van mooie, soepelvallende stoffen, wat ervoor zorgt dat het naast krachtig ook sexy wordt. De wijde broeken worden lang gedragen (deze trend kun je beter niet combineren met de cropped trend, daar wordt bijna niemand knapper van) en maak je af met een stoere sneaker of een mooi pump.

Comfy en elegant: luxe loungewear

Mochten we weer eens uit de lockdown komen, dan moeten we afscheid nemen van de lekkere joggingbroek. Maar deze kun je wel vervangen door een luxer exemplaar dat minimaal net zo comfortabel zit en voelt maar er wel elegant uitziet. Denk pantalons in sweatstof, broeken die van je satijnen pyjama geleend lijken te zijn en meer. Comfy en elegant, zo zien we het graag!