Waar kan botox voor worden gebruikt?

Botox behandelingen om bijvoorbeeld je rimpels weg te werken om er weer jonger uit te zien is inmiddels wel bekend bij een grote groep mensen. De drempel om een botox behandeling te laten uitvoeren is verlaagd, niet in de laatste plaats door de daling van de tarieven voor de diverse behandelingen de laatste tijd. Maar er zijn ook steeds meer aanbieders van botox op de markt gekomen waardoor de botoxinjecties als warme broodjes over de toonbank gaan. Maar waar kan botox eigenlijk voor worden ingezet? Met andere woorden, voor welke problemen kan botox een oplossing zijn? Hieronder zullen we een aantal toepassingen van botox bespreken zodat er een beter beeld ontstaat waar botox voor gebruikt kan worden.

Kin correctie

Sommige mensen hebben last van putjes, deukjes en rimpeltjes in de kin. Op zich geen probleem uiteraard maar toegegeven, echt een mooi gezicht is het natuurlijk niet. De oorzaak daarvan is dat spiertjes in de kin die worden aangespannen bij bijvoorbeeld praten of eten in de loop der jaren wat korter worden. Het gevolg daarvan is dus het ontstaan van de welbekende putjes en deukjes. Botox kan hier een oplossing bieden omdat het ervoor zorgt dat die spiertjes wat minder aantrekken. Zaak is wel dat het proces al niet al te lang aan de gang is want dan kan het zijn dat een botox behandeling geen oplossing meer kan bieden.

Botox tegen hangende mondhoeken

Een ander fenomeen waar mensen echt last van kunnen hebben zijn hangende mondhoeken waardoor het lijkt alsof iemand kwaad kijkt of ontevreden is. Dat is natuurlijk geen visitekaartje en er zijn mensen met dit probleem die daar dus wat aan willen laten doen. De oorzaak van hangende mondhoeken is dat het gezicht in de loop der tijd wat volume verliest en/of dat de spiertjes in de mondhoeken onwillekeurig worden aangetrokken. In veel gevallen ontstaan er naast hangende mondhoeken ook nog rimpeltjes wat helemaal een ontevreden indruk kan wekken. Als het hangen wordt veroorzaakt door samentrekkende spiertjes kan ook hier botox uitkomst bieden. De botoxinjectie wordt dan in de kin gezet in plaats van de mondhoeken waardoor het spiertje in de mondhoek ontspant.

Oplossing voor Bunny lines

Bunny lines zijn lijntjes onder de neus die ontstaan als de neus wordt opgetrokken of bijvoorbeeld als men lacht. Sommige mensen vinden dat juist aantrekkelijk bij de andere persoon maar de persoon zelf kan er wel degelijk last van hebben en zich er onzeker door gaan voelen. Een behandeling met botox kan ook weer in dit geval een oplossing bieden door de spiertjes die aantrekken te ontspannen. Na een intakegesprek met de arts wordt tijdens de behandeling het gebied dat moet worden behandeld ontsmet. Vervolgens wordt aan de patiënt gevraag om zijn of haar neus op te trekken en maximaal te lachen om te juiste plaats van de botoxinjectie vast te kunnen stellen.
Voor alle genoemde toepassingen geldt overigens wel dat het tijdelijke oplossingen zijn die om de zoveel tijd herhaald moeten worden om het effect te blijven zien. Een kliniek waar je bovengenoemde behandelingen kunt laten uitvoeren is bijvoorbeeld de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen.

Personnel