Uitdagende yoga oefeningen

Heb je de basis wel geleerd en ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen? Wij zullen 3 uitdagende yoga oefeningen met je delen waarmee je je lichaam en geest sterker kunt maken. Deze oefeningen zijn perfect voor mensen die al wat ervaring hebben met yoga en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Dus haal je mat bij de yoga winkel, adem diep in, en ga aan de slag

De Zonnegroet

De Zonnegroet, ook wel bekend als "Surya Namaskar", is een dynamische reeks van houdingen die je hele lichaam strekt en versterkt. Begin in de berghouding, staand met je voeten bij elkaar en je handen in gebedshouding voor je borst. Adem in en strek je armen boven je hoofd, kijk omhoog naar je handen. Adem uit en buig voorover, raak je tenen aan. Adem in en breng je rechterbeen naar achteren in een lunge positie, terwijl je je linkerbeen gebogen houdt. Adem uit en breng je linkerbeen naar achteren in de plankhouding. Adem in en breng je knieën, borst en kin naar de grond in de cobrahouding. Adem uit en duw jezelf omhoog in de Neerwaartse Hondhouding. Adem in en breng je rechterbeen naar voren in een lunge positie, terwijl je je linkerbeen gebogen houdt. Adem uit en kom terug naar de beginpositie. Herhaal de hele reeks met je linkerbeen naar voren.

De Kraaihouding

De Kraaihouding, of "Bakasana", is een uitdagende oefening voor balans die veel kracht en concentratie vereist. Begin in een squat positie met je voeten iets uit elkaar. Plaats je handen op de grond voor je, net buiten je schouders. Buig je ellebogen lichtjes en plaats je knieën aan de achterkant van je bovenarm, zo dicht mogelijk bij je oksels. Til langzaam je voeten van de grond en probeer je evenwicht te bewaren op je handen. Houd je blik op de grond gericht en adem rustig door. Blijf zo lang als je kunt in de houding en probeer geleidelijk je tijd te verlengen naarmate je sterker wordt.

De Hoofdstand

De Hoofdstand, ook wel "Sirsasana" genoemd, is een gevorderde omgekeerde houding die je kernkracht en evenwicht verbetert. Begin op handen en knieën en plaats je onderarmen op de grond, parallel aan elkaar. Plaats de bovenkant van je hoofd tegen de grond tussen je handen. Til langzaam je knieën van de grond en strek je benen omhoog, terwijl je je evenwicht op je onderarmen en hoofd houdt. Houd je benen gestrekt en je core aangespannen. Adem rustig door en probeer jezelf te ontspannen in deze omgekeerde positie. Blijf zo lang als comfortabel is en laat geleidelijk aan je tijd in de houding toenemen naarmate je meer vertrouwd raakt met de oefening. Wanneer je deze 3 oefeningen onder de knie hebt, ben je een echte pro!

Personnel