Mooie accessoires zorgen voor een fijn huis

Ben je een beetje uitgekeken op je interieur? Vind je het ineens allemaal maar saai en denk je erover om je hele inrichting aan te pakken? Wacht daar maar even mee! Natuurlijk kun je gaan voor een nieuwe bank, een nieuwe eetkamertafel en nieuwe stoelen, maar is dat echt nodig? Wellicht kun je met mooie accessoires weer wat sfeer in je huis creëren. Dat is minder duur, minder ingrijpend en het kost aanzienlijk minder tijd om voor elkaar te krijgen.

Welke accessoires passen bij jou?

Je hoeft écht niet ineens alle accessoires die je nu hebt staan, hangen en liggen de deur uit te doen, maar het kan wel een goed idee zijn om sommige spullen naar zolder te brengen, andere accessoires een andere plek te geven en, natuurlijk, wat nieuwe accessoires toe te voegen.

Zomaar in het wilde weg een paar accessoires kopen werkt niet echt. Je komt dan, waarschijnlijk, toch weer thuis met meer van hetzelfde. En dat is nu net wat je niet wilt. Om echte verandering van sfeer te bereiken, zul je misschien zelfs een beetje uit je comfortzone moeten stappen en accessoires kiezen waar je eerder niet aan had gedacht.

Spiegels zijn altijd een goed idee

Een mooie spiegel kan er al voor zorgen dat je de kamer anders gaat zien. Dat komt natuurlijk door de lichtinval die anders wordt. Maar welke spiegel kies je dan én waar plaats je deze. Wat jij een mooie spiegel vindt is heel persoonlijk. Ik ben, bijvoorbeeld, nogal weg van dit exemplaar:

(Bron afbeelding: Zitmaxx.nl)

Maar het kan zomaar zijn dat jij meer het type bent voor een wat speelser model zoals dit:

(Bron afbeelding: Zitmaxx.nl)

Waar je de spiegel plaatst is erg belangrijk. Je wilt de spiegel wel zien en er de voordelen van hebben, maar er niet continu in kijken. Plaats de spiegel dus, zoals op de afbeelding hierboven, boven de bank en niet er recht tegenover. Ook is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen direct (fel) zonlicht in de spiegel valt. Dit kan voor verblindend licht zorgen in huis.

Maak een statement

Hou je wel van een beetje opvallen? Dan is het misschien een idee om een mooi beeld in je huis te zetten. Denk dan aan een beeld van een cheeta, compleet met mooie print.

(Bron afbeelding: Zitmaxx.nl)

Maar ook een gouden krokodil op je dressoir kan fantastisch staan.

(Bron afbeelding: Zitmaxx.nl)

Je moet het misschien durven, maar dan heb je wel een echt statement piece in je huis!

Welke (onverwachte) accessoires zijn in jouw huis te vinden?

Personnel