Kunstplanten: 5 redenen waarom je ze (toch) in huis wilt hebben

Er zijn mensen die zweren bij kunstplanten. En er zijn mensen die met een boog om kunstplanten heen lopen. Als jij nou bij de laatste groep hoort, lees dan even verder. Want in deze blog geven we jou 5 redenen waarom kunstplanten heel goed passen bij jou in huis. En om je alvast een kijkje in de keuken te geven: sommige kunstplanten zijn niet van echte planten te onderscheiden. Ideaal wanner je vingers even niet zo groen zijn. Laten we eens verder kijken wat kunstplanten ons allemaal te bieden hebben.

Oké, wij vinden ook dat planten in elk huis horen. En dan ook zeker de echte varianten. Planten waarover je kunt opscheppen omdat ze tegen het plafond groeien. Planten die je moet verzorgen en waar je al je liefde in kunt stoppen. Maar tóch kun je je plantenfamilie uitbreiden met een paar kunstplanten.

Reden nummer 1: je hebt weinig onderhoud

Heb jij met veel pijn en moeite je planten in leven gehouden? Of nog erger: hebben veel planten bij jou in huis niet een erg lang leven? Dan kan het slim zijn om eens te kijken in de hoek met kunstplanten. Zoals we net al schreven: veel kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. Oftewel: wel de lusten, maar niet de lasten. Het enige dat je regelmatig moet doen is even met een doekje de bladeren afstoffen.

Reden nummer 2: kunstplant kan overal staan

Een donkere plek in de gang, een vochtige plek in de badkamer of juist die zonovergoten vensterbank. Voor veel planten zijn dit niet de juiste plekken. Of je moet de juiste plant, denk aan de strelitzia, in de juiste omstandigheden zetten en dan moet je ook weer rekening houden met de wensenlijstjes van je planten. Een kunstplant kun je – je raadt het al – overal neerzetten. Je hebt er geen omkijken naar!

Reden nummer 3: allergisch? Niet meer kunstplanten

Sommige planten kunnen pollen afgeven, of vangen juist veel stof. Dus ben jij allergisch maar wil je wel genieten van planten in huis? Dan kun je overstappen op kunststof planten. Je kunt ze gemakkelijk schoonhouden en je krijgt er geen kriebelneus van. Dat is toch een win-winsituatie.

Reden nummer 4: het hele jaar door een groene oase

In de zomer kan het te warm worden voor veel planten, behalve als je alleen maar voor cactussen gaat. En in de winter kan het weer juist te koud worden voor planten. Als je het zo stelt, zijn planten behoorlijke diva’s. Behalve als je kiest voor kunstplanten, die hoor je niet. Stille genieters als dat ze zijn. En het fijne is: je investeert één keer in mooie goede kunstplanten.

Reden nummer 5: ook na je vakantie leven je planten nog

Die ene vriendin die op je planten zou letten, maar je na 2 weken vakantie op 5 nieuwe planten moest trakteren? Dat heb je niet met kunstplanten. Ga je op vakantie? Dan trek je gewoon de deur achter je dicht en na twee weken stap je weer je zo je groene plantenrijk binnen. Jij blij en je plant-oppassers ook!