Hoe werkt een paypal deposit bij online betalen?

Je hebt je digitale winkelmand volgeladen met de mooie kleding, prachtige boeken of andere leukste hebbedingetjes en je wilt betalen. Eén van de opties is PayPal. Maar hoe werkt het dan als je een transactie wilt verrichten via deze betaalmethode? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat moet je doen om hier gebruik van te maken? We leggen het je uit!

Geld overmaken online

PayPal is een betaalmethode waarmee je online geld kunt overmaken en ontvangen. Niet alleen binnen Nederland, maar ook online. Van webshops, tot vrienden en van veilingwebsites tot online casino’s; PayPal deposit is eigenlijk voor alles en iedereen geschikt. Het enige dat jij als betalende klant moet doen is een account aanmaken.

Rekening PayPal openen

Je opent een rekening bij PayPal door je e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Jouw account kun je vervolgens koppelen aan je bankrekening of creditcard. Beide kan ook, dan bepaal je steeds zelf of je aankopen worden verwerkt via je bankrekening, creditcard of PayPalsaldo. Wanneer je dit alles goed hebt ingericht kun je voortaan betalen door alleen je e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Dat is dus super eenvoudig.

Goed beveiligde transacties

Een ander voordeel van PayPal is dat het super goed beveiligd is. Door een speciale encryptie is het haast onmogelijk voor cybercriminelen om bij je gegevens te kunnen. Zelfs de winkeliers aan wie je het geld betaald, krijgen geen privacygevoelige informatie over jou door. PayPal beschermt haar gebruikers dus bijzonder goed en zal je persoonsgegevens zeker nooit verkopen aan derden.

Aankoopbescherming online

Misschien nog wel veel belangrijker is dat PayPal een aankoopbescherming biedt. Dit houdt in dat als de producten niet geleverd worden, je je geld terug krijgt. Dit geldt ook als ze afwijken van de omschrijving die je online hebt gevonden. Of als ze beschadigd zijn en de verkoper geeft niet thuis. Zo wordt de verkoper als het ware gestraft in plaats van de consument. Er zijn hierop wel een aantal voorwaarden van toepassing, maar in principe is het een prima regeling.

Gratis geld overmaken

Fijn aan PayPal is ook dat het gebruik hiervan in principe gratis is. Mits je de bedragen overschrijft in dezelfde valuta als jouw saldo. Dus als je euro’s als tegoed hebt staan en je ook in euro’s betaalt aan de ontvanger. Alleen wanneer PayPal bedragen moet omrekenen naar ‘vreemde valuta’s’ wordt er 2,5 tot 4 procent bovenop de wisselkoers gerekend. Dat zal echter niet vaak gebeuren.

Niet overal te gebruiken

Zijn er dan ook nog nadelen? Ja, zeker. PayPal kun je nog niet overal gebruiken. Het is nog iets minder gangbaar dan betalingen via iDeal en creditcards. Alleen betrouwbare sites die door PayPal zelf zijn goedgekeurd bieden deze betaalmethode aan. Op zich ook wel een voordeel: want zo weet je zeker dat je hier veilig aankopen kunt doen.

Gelimiteerde bestedingsruimte

Verder kan het gebeuren dat PayPal je een limiet oplegt van het aantal transacties dat je op een dag mag verrichten. Maar dit is in feite niet anders dan bij een creditcard, waar een maximum zit aan de bestedingsruimte. En ook je bank stelt er bij je bankrekening vaak grenzen aan per dag of per week. Zo voorkom je dat je ten onder gaat aan het gat in je hand.