Hoe crypto en web 3.0 de wereld zullen veranderen

De wereld van vandaag is niet meer wat hij één of twee decennia geleden was. De meest in het oog springende verandering is waarschijnlijk te danken aan het internet. Maar ook het internet zelf is geëvolueerd sinds haar ontstaan. Van Web 1.0 tot Web 2.0, en nu wordt er gesproken over Web 3.0.

Web 3.0 is de volgende fase van het internet. Verwacht wordt dat het web het mogelijk zal maken informatie te verwerken met een bijna menselijke intelligentie. Dit zal worden aangedreven door AI-systemen die kunnen helpen bij het uitvoeren van slimme programma’s om gebruikers te helpen. In dit tijdperk zullen besluitvormingsprocessen en het creëren van content afhankelijk zijn van zowel mensen als machines. Web 3.0 toepassingen zullen het vermogen hebben om een breed scala aan informatie te verwerken en om te zetten in nuttige en feitelijke kennis voor voor gebruikers.

Hoewel er bestaande Web 3.0-toepassingen zijn die nog in de kinderschoenen staan, is er nog ruimte voor verbetering voordat deze nieuwe versie van het internet mainstream wordt. Amazon, Apple, en Google zijn enkele van de bedrijven die reeds producten hebben die gebruik maken van Web 3.0. Siri, van Apple, is een goed voorbeeld van zo’n product.

Blockchain is vooral bekend als de onderliggende technologie voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het kopen van Bitcoin en ermee betalen is niet de enige usecase van crypto. Sinds de begindagen van crypto is er echter nog veel meer gebouwd met en bovenop blockchain-technologie. Al deze ontwikkelingen zullen op termijn Web3 vormgeven. Van het aandrijven van bijna-onmiddellijke, internet-gebaseerde betalingen tot het mogelijk maken van gedecentraliseerde toepassingen (DApps), blockchain is klaar om een integrale rol te spelen in de toekomst van het internet.

DeFi, bijvoorbeeld, is slechts een glimp van wat de mogelijkheden zijn van cryptocurrencies en blockchain applicaties. Door het aanbieden van open financiële protocollen waar iedereen met een internetverbinding en een crypto-portemonnee toegang toe heeft, wordt het internet een directe verbinding met de financiële sector, zelfs voor mensen die normaal gesproken moeite hebben om toegang te krijgen. Wil je beginnen met investeren in cryptocurrencies om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe ontwikkelingen? Start met het kopen op een bekroond handelsplatform zoals Anycoin Direct, waar je veilig verschillende munten kunt aankopen.

Er zijn ook gedecentraliseerde toepassingen waarbij slimme contracten samenwerken met slimme contracten en orakels van andere toepassingen om hun product of dienst te leveren, wat het tijdperk inluidt waarin apps “met elkaar praten” in tegenstelling tot alleen met gebruikers.

De toekomst van het internet in combinatie met de blockchain en crypto zal de reikwijdte en schaal van zowel machine- als menselijke interacties veel verder uitbreiden dan wat we nu hebben. Dit zal leiden tot naadloze digitale betalingen, vertrouwde gegevensoverdrachten en betere en meer betrouwbare informatiestromen op wereldwijde schaal.