De waarheid over het stijlen van je haar: prachtige lokken zonder schade

Een cliché: vrouwen met krullend haar willen steil haar en vrouwen met steil haar willen juist krullend haar. Misschien geldt dit niet voor iedere vrouw, maar het is zeker geen onbekend fenomeen. In deze blog vertellen we je hoe je je haar stijlt, zonder dat het beschadigt.

Het stijlen van je haar is een geweldige manier om je look te veranderen. Je kan experimenteren en bent op een leuke manier bezig met je uiterlijk. Helaas is het geen geheim dat de hitte van styling tools, zoals een föhn, stijltang of krultang, je haar kan beschadigen.

Voorbereiding

De voorbereiding is het halve werk. Met de juiste producten, zoals de haarverzorgingsproducten van Davines, zorg jij dat je haar zo goed mogelijk beschermd blijft. Je wilt je haar zover mogelijk weghouden van beschadiging door de hitte van styling tools. Hittebeschermende producten zijn er niet voor niets op de markt. Deze producten vormen namelijk een laagje op je haar en beschermen het tegen de hitte.

Aan de slag

Verschillende haartypen hebben verschillende temperaturen nodig voor het stylen. Stel daarom de temperatuur van je styling tool correct in, om schade aan je haar te voorkomen. Over het algemeen kan je de regel volgen, die luidt: fijner haar = lagere temperatuur en dikker haar = hogere temperatuur. Houd eveneens de styling tool niet te lang op één plek om te voorkomen dat je haar oververhit raakt.

We weten het, voor sommige producten betaal je de hoofdprijs, maar investeer. Investeer in kwalitatief hoogwaardige styling tools. Goedkopere styling tools kunnen vaak een lagere kwaliteit hebben. Ze gaan sneller kapot, hebben minder opties om je haar te stylen en geven minder kwaliteit qua looks.

Sorry not sorry

Misschien lees je dit artikel niet, omdat je wilt weten hoe je je haar moet beschermen, maar omdat het al te laat is. Don’t worry and don’t be sorry. We geven je ook nog een aantal tips om je haar weer op te knappen. Het gaat om:

  • Behandeling: er bestaan haarproducten voor beschadigd haar, die je haar binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw maken. Zorg ervoor dat je deze producten op regelmatige basis toepast op je haar. Gebruik niet te veel en niet te weinig.
  • Minderen: misschien wil je het niet horen, maar probeer eens te minderen. Er zijn zat stylingstechnieken waarbij je geen hitte hoeft te gebruiken. Denk aan het invlechten van je haar wanneer het nat is, of het maken van een knot. Verder kan je kijken naar papillotten, om toch nog wat meer krul te creëeren.
  • Rust: wellicht ben je naast het actief stylen van je haar, je haar ook aan het verven. Las ook daarvan even een pauze in. Chemicaliën in haarverf maken het haar kwetsbaar voor breuk en haarval.

Met deze tips geef je je haar met name even rust. Na een tijdje kan je je normale stylingsroutine natuurlijk weer oppakken. Het variëren in haarstijlen is gewoon erg leuk en we begrijpen dat je hier gauw meer door wilt gaan. Wij houden je in ieder geval niet tegen, maar hebben je wel proberen te helpen.