Alles wat je moet weten over fietsendragers voor vrouwen

Alles wat je moet weten over fietsendragers voor vrouwen

Sommige uitvindingen zijn onzinnig, maar er zijn ook tal van uitvindingen die de wereld, en daarmee de mensheid, echt hebben verrijkt. Een goed voorbeeld daarvan is de fietsendrager. Deze brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats maakt een fietsendrager je leven een stuk leuker en vrijer. Heb je bijvoorbeeld zin om op de Veluwe te fietsen, maar woon je niet in de buurt? Dan zet je de fiets op de drager en vervolgens ga je lekker op pad.

Met een fietsendrager hoef je bovendien nooit meer een fiets te huren op vakantie. Daarnaast kun je altijd je eigen fiets gebruiken en dat vinden veel mensen aangenaam. Kortom: dit prachtige product kent gigantisch veel voordelen. Maar jij wilt natuurlijk de beste fietsendrager kopen en tegelijkertijd meer over dit product weten. In dit artikel voorzien wij jou van relevante informatie.

De verschillende types

Het is allereerst relevant om te weten dat er verschillende types bestaan. In de eerste plaats heb je dakdragers. De naam zegt eigenlijk al een beetje wat voor type dit is. Dakdragers bevestig je inderdaad op het dak van de auto. Daarnaast heb je het type dat je met riemen op de achterklep moet hangen. En als laatste heb je nog fietsendragers voor de trekhaak.

Welk type het beste bij je past, is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie het gewicht van de fiets. Als je lichte fietsen hebt, dan kun je prima voor een dakdrager gaan. Die is echter niet geschikt voor zwaardere fietsen, want dan krijg je al snel met schade te maken.

Een fietsdrager voor de achterklep is ideaal voor mensen met een beperkt budget, maar het is wel een kwetsbare manier van vervoeren. Een drager voor de trekhaak is de duurste optie, maar tegelijkertijd ook de comfortabelste.

Voer controles uit voordat je op pad gaat

Er gelden ook regels voor het vervoer en om boetes, en andere problemen, te voorkomen is het relevant om te weten wat die regels zijn. Onderzoek eerst wat de maximale kogeldruk is en zorg dat je eronder blijft. De fietsen mogen bovendien niet meer dan 20 centimeter aan beide kanten van je auto uitsteken.

De drager is ook voor een specifiek aantal fietsen bedoeld. Als je bijvoorbeeld een drager voor twee fietsen hebt, knoop er dan geen derde fiets aan vast. Natuurlijk moet het kenteken van je auto ook te alle tijde zichtbaar zijn. Controleer voordat je weggaat of het kenteken nog goed zichtbaar is. Dit geldt natuurlijk ook voor de verlichting.

Voer regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit

De fietsendragers zijn kostbaar en daarom is het raadzaam om regelmatig onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Slijtage kun je voorkomen door de drager regelmatig schoon te maken. Doe dit zeker na een dagje weg of een lange vakantie. Gebruik voor het schoonmaken warm water met een zachte borstel. Poets zeer voorzichtig en voorkom krassen!

Ook roestvorming wil je voorkomen en dat doe je door de drager op een droge plek te bewaren. Vochtige ruimtes zorgen namelijk voor roest, slijtage en verscheidene andere problemen.

Personnel