5 tips bij het kiezen van een lekkere rosé

De warme dagen van het jaar wachten op ons. Een koud glaasje rosé is de perfecte manier om een zomerse avond af te sluiten. Maar, het kopen van een lekkere roséwijn is soms lastiger dan gedacht. Daarom geven we jou hieronder 5 tips voor het kiezen van smaakvolle rosé.

1. Drink jonge rosé

Rosé smaakt het beste in de jonge jaren. In tegenstelling tot veel rode en witte wijnen, wordt de smaak niet beter met de jaren. Als rosé te oud wordt, verzuren bepaalde smaken en verdwijnt de heerlijke frisse en lichte smaak naar de achtergrond. Het beste is om rosé tot ongeveer twee jaar oud te drinken.

2. Let op de kleur

Over dit onderwerp zijn de meningen verschillend. De een zegt dat een goede rosé licht van kleur is. Terwijl de ander zegt dat de kleur van de rosé niks zegt over de smaak. Over het algemeen geldt dat roséwijnen licht van kleur zijn. Deze wijn is vaak licht en fruitig van smaak.

Roséwijn die donkerder is van kleur, is niet per definitie minder lekker. Donkere wijnen zijn vaak intenser en rijker van smaak. Net zo lekker, maar misschien minder geliefd op een warme zomeravond. Donkere rosé is wel perfect voor bij het diner.

Dus het is waar dat de kleur van de rosé iets over de smaak zegt, maar het is onjuist dat donkere roséwijnen niet lekker van smaak zijn.

3. Nieuwe of oude wereld?

In de wereld van wijn hebben we het vaak over de nieuwe of oude wereld. De oude wereld zijn de landen in Europa waar als eerste wijn gemaakt werd, met de nieuwe wereld bedoelen we andere landen zoals Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Rosé die uit deze gebieden komt, is vaak heel licht en fruitig. Wijnen uit ‘de oude(re) wereld’ zijn vaak scherper van smaak.

Over smaak valt niet te twisten en dit geldt ook voor bovenstaande. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt qua smaak.

4. De temperatuur van wijn

Rosé moet je koud serveren. De ideale serveertemperatuur voor rosé is 9 graden Celsius. De meesten bewaren rosé daarom in de koelkast, maar als je naar die temperatuur kijkt zie je dat de koelkast eigenlijk te koud is. Daarom is het beter om rosé te bewaren in een wijnklimaatkast. Dit is een speciale wijnkast waarin je rosé, witte en rode wijn op de beste temperatuur kunt bewaren. Mét een luxe en stijlvol uiterlijk.

5. Rosé bewaren in huis

Op welke manier bewaar je rosé niet alleen op de perfecte temperatuur, maar ook op een aantrekkelijke wijze in jouw keuken? Met een inbouw wijnklimaatkast heb je een echte eyecatcher in jouw keuken die ervoor zorgt dat iedere wijn altijd op de juiste temperatuur direct te serveren is. Er zit een temperatuurregelaar in de klimaatkast die je instelt op de juiste temperatuur. Een wijnklimaatkast zorgt voor een perfecte combi tussen wijn bewaren, wijn presenteren en wijn serveren. Een must-have voor iedere wijnliefhebber!

Personnel