5x: de beste sites om online te shoppen

Waarom zou je nog de stad ingaan en allerlei verschillende kledingstukken passen als je ze ook thuis kunt laten bezorgen en gewoon terugsturen wanneer je iets niet wil? Dat vragen vast veel liefhebbers van online shoppen zich af. Een nieuwe kledingkast kiezen was nog nooit zo makkelijk, want van elke popoulaire modeketen heb je via je laptop, vanaf je bank, direct een goed overzicht van hun totale collectie. Handig, toch? Dit zijn de 5 populairste sites om online te shoppen.

Asos

De engelse online webshop Asos heeft een ontzettend groot aanbod, van honderden verschillende merken en ketens. Sinds kort zijn de verzendkosten naar Nederland zelfs gratis, en hoef je niet alleen te betalen met creditcard, maar kun je ook iDeal gebruiken. Dat maakt aankopen direct aantrekkelijker. Tegenwoordig kun je overal gemakkelijk en veilig met iDeal betalen: er zijn zelfs online casino’s met iDeal.

Zalando

Qua grootte van het aanbod zeer vergelijkbaar met Asos, alleen is Zalando een Nederlandse site. Het aanbod is groot, het shoppen is makkelijk en er wordt snel bezorgd. Wat wil een mens nog meer?

Zara

Veel mensen maken gebruik van de online shopping functie van Zara, omdat de winkel binnen een dag je nieuwe kleding kan leveren, en je dan niet een wit t-shirt met foundationvlek erop meeneemt uit de winkel maar een nieuw kledingstuk, direct uit de fabriek. Past iets niet, dan is terugbrengen ook niet ingewikkeld: je neemt de bezorgde doos gewoon weer mee terug naar de winkel en binnen een paar dagen heb je je geld terug.

Boohoo

De engelse site Boohoo is erg populair onder vrouwen omdat ze veel trendy kleding hebben voor zachte prijzen. Daarnaast is er bijna altijd wel een kortingscode te vinden, waardoor je nooit de volle pont betaalt. De site is qua soort kleding vergelijkbaar met concurrenten PrettyLittleThing en Missguided, die ook veel trendy, vrouwelijke en sexy kleding aanbieden.

About You

About you is een vrij nieuwe webshop, maar daarmee niet minder populair. Ze onderscheiden zich door niet alleen veel kleding te verkopen, maar ook veel inspiratie te bieden. Zo kun je naar allerlei outfits van anderen kijken, selecteren wat je wel of niet leuk vindt en de shopper van about you weet vervolgens welke stijl bij jou past, zodat je op basis hiervan verschillende kledingstukken te zien krijgt en deze kunt aanschaffen.