person pouring liquid into brown ceramic cup

4 Redenen om thee te drinken

De Engelsen weten het al eeuwenlang: thee is de oplossing voor alles! Bij verdriet en vreugde schenken ze een ‘cuppa’. Ook in andere landen is thee schenken en drinken een heus ritueel. Denk bijvoorbeeld aan Japan en Marokko. Thee is gewoon lekker en de keuze is reuze! Daarnaast heeft regelmatige consumptie zowel fysieke als mentale voordelen. Hieronder geven we je daarom 5  redenen om ook aan de thee te gaan.

Wat is thee eigenlijk?

Echte thee wordt gewonnen van de theeplant, de Camellia sinensis. Er bestaat een witte, groene en zwarte variant. Alle soorten komen van dezelfde plant. Witte thee komt van heel jonge bladeren; deze zijn kleiner en daardoor duurder. Zwarte en groene thee komt van volwassen blad dat eerst gedroogd wordt. Bij de zwarte variant wordt het daarna geoxideerd en vervolgens gebakken. Bij de groene soort wordt het oxidatieproces overgeslagen. Door het verschil in productie bevat zwarte thee meer cafeïne, minder antioxidanten en geen looizuur. Daarnaast zijn er ook talloze soorten ‘kruidenthee’. Ze worden zo genoemd, omdat we het op dezelfde manier klaarmaken en drinken als thee. Maar het komt uiteraard niet van de theeplant. Meer informatie over alle theesoorten lees je in de complete gids voor echte theeliefhebbers.

Redenen om thee te drinken: Gezond

Wanneer je thee vergelijkt met andere dranken, heeft het vele voordelen voor de gezondheid. Logisch, want het bevat weinig cafeïne, is nagenoeg calorievrij en een goede bron van antioxidanten. Wanneer je regelmatig thee drinkt, kan het bijdragen aan verlaging van je cholesterol en het verlichten van diverse gezondheidsklachten. Dankzij de antioxidanten draagt dit gouden drankje bij aan de gezondheid van je hart, je weerstand en het voorkomen van ziekten. Daarnaast heeft het ook mentale voordelen, wat indirect ook weer een positief effect op je lichamelijke gezondheid heeft.

Veel varianten

Wanneer je in het thee-schap in de supermarkt gaat kijken, zie je dat je enorm veel keuze hebt. Zowel qua zwarte thee met een smaakje, als groene, witte en kruidenthee. Verder is er tegenwoordig ook overal een biologische versie van. Voor elk moment en elke gelegenheid kun je dus je favoriete thee kiezen. Herfstthee met smaken als kaneel, appel en kruidnagel, frisse zomerthee met fruit, pittige witte thee met gember; zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan!

Feel good moment

Creëer voor jezelf een feel good moment of een gezellig samenzijn met vrienden en familie. Met thee maak je iedereen blij!

Behandel je kwaaltjes met kruidenthee

Verse of gedroogde kruiden kunnen helpen om je kwaaltjes te verzachten en verhelpen. Heb je last van stress? Een kopje lindebloesemthee zal helpen te ontspannen. Ben je moe en vind je het moeilijk om je dag te starten? Een kopje rode ginseng zorgt dat je fris en wakker bent, zodat je geconcentreerd en productief aan het werk kunt gaan. Voel je je wat zwak? Gemberthee verhoogt je weerstand. Het is ook een wondermiddeltje als je zwanger bent en lijdt aan ochtendmisselijkheid. Kortom, voor elke voorkeur, elk moment en elk kwaaltje is er een geschikte (kruiden)thee. Zet gauw water op om jouw favoriete smaak te maken!

Personnel