Welke houten vloer is nu het populairst in 2021

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe vloer maar weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Dat begrijpen we! Een renovatie, een nieuwe vloer, een nieuw huis. Het kan allemaal best wel overweldigend zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties en ook weer veel leuke trends in 2021 die je kan gebruiken om te beslissen.

Visgraat-vloer

Waarschijnlijk ben je al bekend met deze optie of heb je hem in ieder geval al één keer voorbij horen komen: de visgraat-vloer. Deze houten vloer is op dit moment erg populair. Dat komt misschien wel doordat de visgraat-vloeren vroegen vaak bij onze grootouders in huis lagen. Dat gaf altijd een chique uitstraling en dat heeft deze vloer nog steeds. Het retro gevoel wat vele mensen bij deze vloer hebben, past goed in deze tijd waarbij men steeds vaker teruggrijpt naar trends uit het verleden. Deze visgraat-vloer is tijdloos en past in allerlei woonstijlen.

Parketvloer

Dan zijn er nog de altijd mooie parketvloeren. Als het gaat om een mooie houten vloer is parket een optie die vele mensen kiezen. Niet alleen voor het oog, maar ook voor de kwaliteit van het hout. Daardoor gaat het hout erg lang mee en kan je jarenlang genieten van een prachtige vloer. Gelukkig kan je precies uitzoeken wat voor parket jij mooi vindt. Bij Issa vloeren bestaat de keuze uit breder hout, donker hout of juist een fijn lichte kleur. Laat je verrassen en vind de droomvloer voor bij jou in huis

PVC vloeren

Dan is er ook nog de optie PVC. Misschien heb je hier zelf ook al aan gedacht. Een PVC vloer is een makkelijke vloer, maar hij staat ook nog mooi in wat voor kamer dan ook. PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren gemaakt van kunststof. Een PVC vloer is handig om te leggen in een ruimte waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Het is namelijk geluiddempend en isolerend.

Echt hout

We zien steeds meer natuurlijke materialen terugkomen in onze interieurs. Het geeft een fijn en natuurlijk gevoel, ook al zit je bijvoorbeeld midden in de stad. Dit jaar komen ook steeds meer de echte houten vloeren terug in ons beeld. Dat is natuurlijk prachtig, maar wel iets prijziger. Gelukkig gaat de vloer dan ook lekker lang mee. Bijvoorbeeld een geschaafde vloer voorzien van UV-olie. Dat is net zo slijtvast als een ouderwets gelakte vloer en prachtig om in huis te hebben.

Laminaat

Een echte blijver als het gaat om de vloeren en niet te vergeten: het laminaat. Een vloer van laminaat is voor veel mensen een fijne optie. Deze vloer is kleurvast, waardoor de zon en vocht weinig tot helemaal geen schade achterlaten. Dat is natuurlijk erg praktisch, maar de vloer is ook nog onderhoudsarm. Dat betekent dat je er bijna niets aan hoeft te doen en de vloer blijft gewoon mooi. Daarnaast is laminaat in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je een mooie houtsoort in een bepaalde kleur kan uitzoeken. Het is een fijn vloertje, maar je moet er wel rekening mee houden dat laminaat niet zo lang meegaat als een echte houten vloer.

Danique