Dit zijn dé badkamertrends van 2021

Wat is er lekkerder dan na een lange dag (thuis)werken om een douche te nemen? Een douche in een prachtige badkamer. Droom jij nu al jaren van een prachtige nieuwe badkamer en wil je die droom dit jaar gaan verwezenlijken? In deze blog vertellen we jou dé trends van dit jaar. En weet jij na het lezen van deze blog precies wat jij in je nieuwe badkamer wilt.

1. Natuurtinten

Laten we bij de basis van een badkamer beginnen. Dat begint namelijk vaak met het uitkiezen van de tegels. De witte tegel heeft al heel wat jaren geleden het toneel verlaten. En dit jaar zien we juist veel warme kleuren en natuurtinten terugkomen. Maar ook tegels met een zuidelijk tintje zijn hip. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor keramische tegels met een Portugees of Marokkaans motiefje. Naast deze kleuren en motieven kun je ook kiezen voor de betonlook. Deze zien we al een tijdje in veel badkamers en zijn dan ook tijdloos.

2. Inloopdouche

De inloopdouche is heerlijk en ook zeker tijdloos. Je hebt geen drempels meer of een opstaande rand. Hierdoor kun je vaak je douche ook beter schoonhouden doordat er geen vervelende kiertjes of naden zijn waar vuil zich kan ophopen. Doordat een inloopdouche wordt voorzien van een geul en aflopende douchevloer, loopt het water heel natuurlijk weg. Ook heb je geen douchedeur of gordijn meer nodig, want slechts een afscheidingswand is genoeg. Prachtig!

3. Ronde elementen

We zien ook veel ronde elementen voor bijkomen. Denk bijvoorbeeld aan ronde wastafels, die niet zijn verwerkt in een tafel, maar juist bovenop staan. Als een soort bak. Kies voor mooie gouden of zwartmetalen kranen en je badkamer is helemaal van 2021. Ook ronde spiegels zijn een echte eyecatcher in jouw nieuwe badkamer. Kies daarbij ook zeker voor grote elementen en werk niet te klein.

4. Meer groen

Net zoals de rest van jouw woning zien we ook in de badkamer steeds meer planten komen. Een badkamer is een lastige plek om planten te houden. Omdat het vaak er vochtig is en niet zo veel zonlicht. Houd daar dus rekening mee wanneer je kiest voor planten. Denk bijvoorbeeld aan een vare, de klimop, de graslelie of de vrouwentong.