Brillentrends van 2020: De laatste montuurtjes

Veel vrouwen zijn niet direct fan als ze horen dat ze een bril moeten dragen. Sommige ook juist wel, omdat een bril je een meer intelligentere en autoritaire uitstraling zou kunnen geven, maar het idee dat je een hulpmiddel nodig hebt om normaal uit je ogen te kunnen kijken – is natuurlijk niet zo fijn. Toch kan een bril, naast de voordelen van slimmer lijken, ook dienen als extra accessoire voor jouw uiterlijke voorkomen. Benieuwd wat bijvoorbeeld de meest hippe montuurtjes zijn anno 2020? Wij zetten ze op een rijtje.

Blauw licht

Als je vaak achter je laptop zit, dan zullen je ogen vermoeid raken van het vele blauwe licht waar ze aan blootgesteld zijn. Door het kopen van een birl die blauw licht filtert, hebben je ogen hier minder last van. Dan hoef je dus geen bril met sterkte te hebben, maar kun je wel een bril dagen. Hetzelfde geldt voor veel oudere mensen: die een leesbril online kopen om van dichtbij te kunnen focussen.

Kleur

Heb jij ook net Emily in Paris gebinged? In deze heerlijke serie, gemaakt door de makers van Sex and the City en Younger (ook twee van onze favoriete series) volg je de modieuze Emily die uit Chicago komt, maar naar Parijs vertrekt voor haar werk. Wij zijn vooral continu afgeleid door Emily’s fantastische outfits, vaak met veel kleur en print. Want wie zegt dat je twee felgekleurde prints niet met elkaar kunt combineren? Ook brillendragers kunnen anno 2020 echt wel wat meer experimenteren: bijvoorbeeld door de kiezen door een paars of groen montuur.

Goud montuur

Goud is hipper dan hip op het moment. Waar je ene paar jaar geleden nog uit diende te kijken dat jouw outfit niet ‘teveel’ goud had, kan het nu niet veel genoeg. Meerdere gouden kettingen boven elkaar dragen doet niet meer denken aan hip hop clip van Snoop Dogg, maar aan hippe influencers zoals Monica Geuze. Dat maakt dat goud ook op het gebied van brillen zeer populair is geworden. Gouden monturen zijn het helemaal dit jaar, en doen bijna eerder denken aan een zonnebril dan aan een bril op sterkte.

Geen montuur

Ook brillen met geen montuur, dus waarbij alleen de glazen zichtbaar zijn, worden steeds meer gedragen. Hierbij leidt een montuur dus ook niet af van het gezicht en voelt het misschien ook minder ‘heftig’ om een bril te dragen, mocht dat al het geval zijn. Een bril zonder montuur betekent (helaas) niet dat je ook alleen voor de glazen hoeft te betalen, want je moet brillen met enkel glazen eigenlijk zien als brillen met een onzichtbaar montuur: de glazen worden natuurlijk wel bij elkaar gehouden door een klein ijzeren stukje, en er zijn ook plastic beschermers rondom de neus om te voorkomen dat de bril op de neus terecht komt.

Vierkant

Wat voor montuur mooi staat bij iemands gezicht, is natuurlijk afhankelijk van de vorm van jouw gezicht, hoe ver jouw ogen uit elkaar staan etcetera. Toch is het sinds het afgelopen jaar steeds meer een trend om brillen met een vierkant montuur te dragen. Dit staat namelijk erg retro en doet denken aan de grote ‘jampotten’ van de jaren 80. Mooi meegenomen voor de mensen met een groot hoofd: hoe groter de bril, hoe kleiner jouw gezicht optisch lijkt.