Beste föhn van 2021

Door een keuze te maken uit deze koopgids voor de beste föhn van 2021, kun je jouw haren altijd op een perfecte manier drogen en stylen. De haardrogers uit deze gids zijn niet alleen praktisch en eenvoudig in gebruik, maar ook nog eens veilig. Belangrijk, want het gaat natuurlijk wél om de gezondheid van je haar. Een föhn gebruik je niet alleen om je haar na het wassen mee te kunnen drogen. Tegenwoordig gebruik je een haardroger ook voor het stylen. Bijvoorbeeld om krullend of steil haar perfect mee in model te kunnen krijgen. Je gebruikt een föhn thuis, maar natuurlijk ook tijdens je vakantie of op reis. Wil je alleen het allerbeste voor jouw haar? Maak dan een keuze uit deze koopgids waarin we je alles vertellen wat je moet weten over de beste föhn van 2021.

Wat is een föhn?

Een föhn is een apparaat waarmee je jouw haar kunt drogen en stylen. Deze haardrogers blazen zowel warme als koude lucht. Een föhn gebruik je in combinatie met een stekker en een stopcontact. Sommige haardrogers hebben verschillende standen en blaas snelheden. Des te hoger de blaassnelheid, des te sneller jouw haar zal droger. Daarnaast kunnen we onderscheid maken tussen een normale föhn voor thuisgebruik én een reisföhn. Deze zijn vaak wat compacter van formaat zodat ze eenvoudig in je koffer passen en niet te veel ruimte innemen.

Een föhn laat zich onderverdelen in verschillende eigenschappen. Zo kun je kiezen voor haardrogers die qua vermogen verschillen. Het vermogen van een föhn loopt vaak uiteen van 1600 tot en met 2300 Watt. Wil je een lichtgewicht föhn of liever een haardroger die wat zwaarder is? Je kunt ook nog een keuze maken uit meegeleverde accessoires zoals een diffuser, een blaasmond of een opberg etui. Daarnaast kun kiezen voor een föhn met een digitale, AC of DC motor. Een föhn doet dus in principe veel meer dan alleen het drogen van de haardos. Wil je een goede keuze kunnen maken voor een föhn die past bij jouw persoonlijke wensen? We hebben de beste föhns van 2021 voor je op een rij gezet. Ben je nou aan het einde van dit artikel gekomen en twijfel je nog steeds, dan is een bezoek aan checko.nl zeker een aanrader. Op checko.nl bieden ze zeer uitgebreide koopgidsen waarbij alle producten in detail besproken worden.

5 beste föhns van 2021

  1. Philips Moisture Protect

Deze slimme föhn van Philips past de temperatuur waarmee hij droogt automatisch aan. Daarmee blijft de vochtbalans in het haar behouden. Je hebt dus nooit meer last van beschadigd haar door oververhitting, mede door de ingebouwde infrarood ThermoProtect. Deze haardroger heeft een ionenconditioner zodat het haar minder pluizig en statisch wordt. De föhn kun je instellen op maar liefst 6 temperatuurstanden en bevat tevens een coolshot waardoor je haar langer in model blijft. De Philips Moisture Protect wordt geleverd met mondstuk en diffuser. De föhn heeft een DC motor, een vermogen van 2100-2300 Watt en een snoerlengte van 2,5 meter.

  1. Remington Keratin Protect

De Remington Keratin Protect föhn vis voorzien van een keramische coating met verzorgende keratine en amandelolie. Daardoor raakt het haar niet beschadigd door de hitte en wordt deze zelfs beschermd. De keramische warmteverdeling zorgt ervoor dat het haar gelijkmatiger en sneller wordt gedroogd. Deze haardroger blaast ionen tijdens het drogen waardoor je haar prachtig gaat glanzen. Deze Remington föhn wordt geleverd met 2 mondstukken en een diffuser voor meer volume. Het heeft een krachtige AC motor en 3 warmtestanden die je in 2 snelheden kunt laten blazen. De föhn heeft tevens een coolshot, een meedraaiend snoer van 3,00 meter én een handige lus.

  1. Babyliss Le Pro Digital 6000E

Deze krachtige föhn van Babyliss blaast met een snelheid van maar liefst 208 km/h. Dat betekent dat ook dik haar snel gestyled en gedroogd kan worden. Deze haardroger droogt het haar op een temperatuur van 70 graden. Van oververhitting is dus geen sprake. De Le Pro Digital heeft een digitale motor met een lange levensduur en is daardoor zeer licht van gewicht. Deze föhn neem je dus ook eenvoudig mee in je koffer of tas. De behuizing van de föhn is voorzien van een isolerende laag waardoor deze lekker koel blijft. Door de ionische technologie krijg je haar een prachtige glans en wordt het niet statisch. Je kunt de Babyliss Le Pro Digital föhn instellen op maar liefst 8 standen. Deze föhn wordt geleverd met 2 extra blaasmonden en een diffuser.

  1. Braun Satin Hair 5 Powerperfection

Deze föhn van Braun is met 2500 Watt zeer krachtig. De föhn kun je instellen op 3 verschillende temperaturen in 2 verschillende luchtstromen. Deze haardroger föhn met ionen waardoor het haar zijdezacht aanvoelt en glanst van gezondheid. De Satin Hair 5 Powerperfection van Braun heeft een coolshot functie. Dit kun je na het stylen gebruiken zodat je kapsel langer in model blijft. De föhn wordt geleverd met een mondstuk voor steil haar én een diffuser voor het aanbrengen van meer volume. De Satin Hair fohn van Braun is lekker licht van gewicht en ligt dankzij de ergonomische vormgeving fijn in de hand.

  1. Babyliss Sensor 6500 FRE

Deze ionische en slimme föhn van Babyliss is voorzien van de nieuwste technologieën. Zo heeft het een herkenningsfunctie waardoor het de snelheid van drogen aanpast op het mondstuk dat wordt gebruikt. De föhn kan op 2 snelheden blazen, afhankelijk van het mondstuk dat wordt gebruikt. De snelheid varieert van 130 tot en met 208 km/h. De temperatuur blijft met 70 graden altijd veilig en constant. Je hoeft dus niet bang te zijn voor beschadigd haar. De Babyliss 6500 FRE heeft een ingebouwde sensor die de blaastemperatuur van de haardroger tot wel 366 x per seconde controleert. Zo kun je jouw haar dus altijd op een veilige manier stylen. Met de coolshot kun je het haar fixeren als je klaar bent. Daarnaast wordt deze haardroger geleverd met 3 opzetstukken en is de föhn ook nog eens heel zuinig qua energieverbruik.

Koopgids: waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe föhn?

Gewicht van de föhn

Als je nadenkt over de aanschaf van een nieuwe föhn, dan is het belangrijk om op het gewicht van de haardroger te letten. Er bestaan namelijk lichtgewicht exemplaren, maar ook föhns die wat zwaarder zijn. In de meeste gevallen heeft dat te maken met de motor van de haardroger. Een AC of DC motor is wat zwaarder dan een digitale motor. Het gewicht van een haardroger kan variëren van 500 gram tot aan 1 kilo of zelfs meer. Gebruik je jouw föhn vaak of wil je deze ook mee op reis nemen? Dan is een lichte haardroger met een gewicht tussen de 500-750 gram de beste keuze.

Blaassnelheid en temperatuur

Als je in verschillende snelheden wilt kunnen blazen, dan is het goed om op de standen van de föhn te letten. Dat geldt ook voor de temperatuur. Bij de meeste haardrogers is de temperatuur en blaassnelheid regelbaar. Er bestaan echter ook föhns die op een constante temperatuur van 70 graden blazen. Zo voorkom je dat je haar beschadigd raakt.

Meegeleverde mondstukken

Wil je meer met je föhn kunnen doen dan alleen het drogen van je haar? Dan moet je ook letten op de meegeleverde mondstukken. Dit kan een rechter blaasmond zijn voor het steil en glad maken van je haar, maar ook diffusers worden vaak meegeleverd. Een diffuser geeft je haar net wat meer volume als je dat nodig hebt.

Personnel