5 Beste Beenoefeningen voor thuis

We zijn niet allemaal geboren met strakke slanke benen. Niet erg natuurlijk. Maar mocht je toch graag wat gespierdere benen willen, dan moet je daar oefeningen voor doen. En dit kan gelukkig gewoon thuis! Wij zetten de 5 beste beenoefeningen voor jou op een rij!

Thuis sporten

Om je benen te trainen hoef je gelukkig geen duur sportschool abonnement aan te schaffen. Je kunt dit werkelijk overal doen! In het park, in de tuin of gewoon thuis. Thuis sporten heeft erg veel voordelen. Je kunt makkelijk aan de slag, bespaart geld en traint op jouw manier. Het is het beste om de oefeningen in setjes van 10 of 12 te doen en ze dan drie keer te herhalen. Mocht het te licht zijn voor je, herhaal je ze gewoon nog een keer! Dus hup aan de slag want met deze oefeningen heb jij in een mum van tijd strakkere benen!

De squat

De squat is toch wel de nummer één oefening voor slankere benen. Het zorgt er niet alleen voor dat je benen slanker worden, maar versterkt je bovenbenen ook. Daarnaast train je met de squat ook nog eens je billen. Mooi meegenomen! Zet je voeten op schouderbreedte. Hoe breder je gaat staan hoe meer je focus verschuift naar je billen. Wijs je tenen recht naar voren en span je buikspieren aan. Zak vervolgens langzaam met je billen naar de grond. Belangrijk om je knieën goed te buigen, je heupen naar achteren te drukken en je borst naar voren te houden.

Single lunge

De lunge mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Met deze veelzijdige oefening train je de quadriceps, de hamstrings en de bilspieren. Stap met één been zo ver mogelijk naar voren en houd je voorste knie boven je enkel in een hoek van 90 graden. Houd je rug goed recht en je borst naar voren. Beweeg vervolgens langzaam op en neer. Herhaal dit en wissel vervolgens van been.

Step-ups met knee kick-ups

Met deze actieve oefening train je zowel je dijen als de achterkant van je benen. Daarnaast is het ook nog eens een geweldige cardio oefening. Lekker die calorieën verbranden! Plaats je rechtervoet op een stevig krat, doos of traptrede. Ga met je rechterbeen hierop staan en kick je linkerknie omhoog. Herhaal dit vervolgens met je andere been. Hello, summer body!

Galf Raises

De kuitspieren worden nog wel eens vergeten tijdens het trainen van de benen. Zonde! Gelukkig is er een simpele oefening om je kuiten te trainen. Zet je voeten iets uit elkaar plat op de grond. Rol vervolgens je schouders naar achteren en span je buikspieren aan. Ga op je tenen staan en span je kuiten aan. Probeer je benen zo lang mogelijk te stretchen voordat je rustig naar beneden zakt. Makkelijk, toch?!

Jumping lunge

Last but not least: de jumping lunge. Deze lunge is net iets anders dan die hiervoor, want je doet hem springend. Je springt van een lunge met je linkerbeen voor naar een lunge met je rechterbeen voor en weer terug. Herhaal dit in drie series van tien. Strakkere benen? Dat kan gewoon thuis!